IGMG Kadınlar Teşkilatı Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması yapıldı

899 0

IGMG Kadınlar Teşkilatı (KT) İrşad Başkanlığınca 14. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması Almanya’nın Bielefeld kentinde yapıldı. 25 bölgeden katılımın olduğu programı Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden yaklaşık üç bin kişi izledi.

Program 13. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması (KKTY ) Küçükler Birincisi Sinem Fırat’ın açılış tilavetiyle başladı. Kadınlar Teşkilatı İrşad Başkanı Nermin Şeker “İslam! temel kaynağı olan Kur’an’a hizmet etmeyi şereflerin en büyüğü olarak kabul etmiş bir cemaatin mensuplarıyız elhamdülillah. Teşkilatımız kuruluşundan beri varlığını, benliğini ve imkânlarını Kur’an’a hizmet yoluna adamayı kulluk vazifesi bilmiş ve bu uğurda hiç bir fedakârlıktan çekinmemiştir. İşte bugün bu manzara bunun en güzel ifadesidir. Kimlik ve kişilik değerlerinin kayba uğradığı bu modern zamanlarda tarihe, geleneğe yaslanarak geleceği inşaa etmenin yolunun Kur’andan geçtiğine inandığımız için bu yarışmaları yapıyoruz.” Diğerek konuşmasını sürdürdü.

IGMG Genel Merkez Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı “Kur’an âlemler için vaaz edilmiş en büyük rahmettir. Nasılki çorak ve kuru topraklar yeşermek için yağmura muhtaçtır, âlemler de anlamını bulabilmek ve varlıklarını anlamlı bir şekilde sürdürebilmek için Kur’an’a ihtiyaç duyarlar.” şeklinde konuştu. Konuşmasında Kur’an’ın insanın tüm yaratılmışlarla ilişkileri düzenleyen boyutuna dikkat çeken Yazıcı, “Kur’an böylece bizleri varlıklar âleminde harmoni ve tevhide hidayet eder.” Yazıcı sözlerine özetle şöyle devam etti: “Teşkilatımız kendisini ‘ Kur’an ve sünnet merkezli’ bir kurum olarak tarif eder. Bu nedenledirki bizler yüce kitabımızı öğrenmek ve öğretmek için hafta sonu kursları veya yatılı kurslar tertip ediyoruz. Kurumlarımızda ve şubelerimizde yapılan Kur’an çalışmalarının meyvelerini tattığımız bu yarışmaların, devasa salonlarda kendini göstermesi yüreklerimizi kabartıyor.” dedi.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün programa iştirak ederek yaptığı kısa selamlama konuşmasında Allah yolunda gayret ederek örnek nesilller yetiştirmek için çalışdıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü. “İman kalıp ameller hamurdur her hamur kalıbına göre şekil alır. İmanın gücü, yansıması eyleme amellere sirayet eder, herkes imanının gereğini yapar. Rabbimi neye iman etmemiz gerektiğini Kur’an’ında bize ifade ediyor.” Diğerek sözlerini Sürdüren Ergün tilavet yarışmasını tertipliyen Kadınlar teşkilatına teşekkür etti.

Jüri heyeti Almanya’dan Rabia Özdemir başkanlığında, İstanbul’dan Belgin Zengin,
Türkiye’den Ayşe Elif Apuhan, Belçika’dan Hatice Zer hoca hanımlardan oluştu.

Program 14-18 yaş grubu yarışması ile devam etti. Bu kategoride Freiburg’dan Esma Dirier, Rhein-Necker-Saar’dan Betül Uçar, Ruhr-A’dan Gülsüm Nur Yalçın, Belçika’dan Ayşenur Öğden en güzel tilavet için mikrofona geldi.

10-13 yaş grubunda ise Viyana’dan Zeliha Alımlı, Württemberg’den Kübra Sıla Sevinç, Güney Hessen’den Zeynep Ayan, Berlin’den Sümeyye Köksal birincilik için mücadele etti.

IGMG 15 KIZ ÇOCUĞUNA HAFIZLIK TAÇLARINI TAKDİM ETTİ

Bölge birincilerine madalya takdimi ve ilahi okunmasının ardından programda dokuzu Kuzey Hollanda’dan olmak üzere toplamda on beş genç kız için hafızlık merasimi yapıldı. Bölgelerimizdeki kurslarda hafızlığını tamamlayarak, icazet sınavına katılan ve bu sınavı başarı ile tamamlamış olan on beş hafıze Züleyha Okumuş hoca hanımın öncülüğünde amin töreni ile birlikte sahneye davet edildi. IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı ve İrşad Başkanı Nermin Yalınkılıç hafizelerin taçlarını taktı.

KT Hac Umre ve Seyahat Birimi Başkanı Hacer Fırat’ın bugüne özel okunan 2002 Kur’an hatimi için yaptığı duanın ardından heyecanla beklenen yarışmanın sonuçları açıklandı.

BİRİNCİLER HESSEN VE RUHR-A DAN ÇIKTI

14. Tilavet yarışması jürinin değerlendirmesi sonunda küçükler kategorisinde Birinci Güney Hessen’den Zeynep Ayan, ikinci Viyana’dan Zeliha Alımlı, üçüncü Berlin’den Sümeyye Köksal, dördüncü Württemberg’den Kübra Sıla Sevinç oldu.

Yarışmanın büyükler kategorisinde birinciliği Ruhr-A’dan Gülsüm Nur Yalçın, ikinciliği Belçika’dan Ayşenur Öğden, üçüncülüğü Rhein-Necker-Saar’dan Betül Uçar, dördüncülüğüde Freiburg’dan Esma Dirier kazandı.

Programın anısına Hasene Internatioal derneği girişimiyle Kenya’da bir su kuyusu açılması için bağış toplandı. Proğramda İnfak Kampanyası, Genel Merkez Üyeliği, IGMG Sosyal Yardım Derneği Hasene, IGMG Kitap Kulubü gibi çeşitli alanlarda standlar da katılımcılara hizmet verdi.

İLKNUR KÜÇÜK- İSKENDER GÜNGÖR

Related Post

Monheim Camisine kadınlardan destek

Posted by - 22. November 2020 0
Almanya’nın Monheim şehrinde inşaatı devam eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Osman Gazi Camii’ne Kölnlü kadınlar destek verdi.…