KÖLN’DE MÜSİAD İFTARI

571 0

Müsiad  Kuzey Ren Vestfalya (NRV) bölge başkanlığı Köln OPTİMUM  düğün salonunda  Kurumsal iftar yemeği verdi. Yemeğe MÜSİAD NRV Bölge Başkanı Bahattin Yılmaz, MÜDİAD Yurt Dışı Teşkilat Başkanı İbrahim Uyar, Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes,Düseldorf Konsolosluğu Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya, IGMG eski Genel Başkanı Yavuz Çelik Karahan, IGMG Köln, Düseldorf Bölge Başkanları Selahattin Demirci, Bayram Kılıç, Yunus Emre Enstütüsü Köln müdürü Yılmaz Bulut, DİTİB, Wefa, sanat ve Müsiad iş dünyası üyeleri hazır bulundular.
MÜSİAD NRV Başkanı Bahattin Yılmaz çalışmaları hakkında  davetlilere bilgiler verdi. Bahattin Yılmaz konuşmasının ilerliyen bölümünde şu ifadelere yer verdi. 
–  “Degerli Misafirlerimiz.Geride biraktığımız bir sene içerisinde Müsiadımız Dünyada ve NRV’mizde bir cok calışmalar yaptı ve büyümeyede devam etti.Son çalışmalarla 80 in üzerinde bölgede 226 noktada teskilatlanan Müsiad globalleşen dünyamızda kendine yakışan bir şekilde görevini yerine getirmeye devam etmektedir.Türkiyemizden ve farklı ülkelerden gelen heyetlere ev sahipliği yaptık.Aynı sektörde faaliyet yapan arkadaslarımızı buluşturduk.Bünyemizde bulunan 15 ayrı sektörün kendi içinde bir araya gelerek çalışma yapması çin gayret ediyoruz.” diyen Yılmaz davete katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti. 
Yürkiye MÜSİAD Dış İlişkiler Başkanı İbrahim Uyar yaklaşık 20 gün evvel Cumhurbaşkanı R. Tayyib Erdoğan’ın katılımıyla yeni açtıkları genel merkez binası ve yeni stratejileri hakkında bilgi sundu. 
Düsseldorf Ticaret Ataşesi bayan Anıl Gürtuna Kaya Konsolosluk olarak iş adamlarımızın geçmişte olduğu gibi yine her zaman yanındayız mesajı vererek davet için Müsiad başkanına teşekkür etti.
Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes Ramazan ayının insanı duyguları geliştirdiğini iyi insan olma çabalarının daha bir öne çıktığı vurgusu yaptı. Erciyes Avrupadaki artan ırkcılıkla ilgili kaygılarını dile getirdi.
BİG PARTİSİNDEN AVRUPA PARLEMENTOSU SEÇİMLERİNE KATILIM ÇAĞRISI
MÜSİAD iftarının selamlama konuşması yapan son konuğu BİG Parti temsilcisi Doğan  Cücelğlu hafta sonu yapılacak olan Avrupa parlementosu seçimlerinde kendi partileri, yüzde yüz Türk kökenli olan BİG partisine oy verin çağrısı yaptı.Cücelğlu konuşmasında Almanya’da göçmenler tarafından kurulan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG) 26 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri için, şu değerlendirmelerde bulundu.
“Altı milyon civarından göçmen kökenli insan var Almanya’da, bunların yaklaşık 2 milyon iki yüz bin civarı Müslüman. Barajı olmayan ve sonuç alabileceğimiz bir seçime katılıyoruz. İlk defa Almanya’dan 150 bin oyla 1 adayı, Avrupa Parlamentosu’na taşıma şansı doğdu, acaba bunu başarabilecek miyiz, inanın ben de merak içindeyim. Sayısal verilere göre, bunu başarabilmemiz gerekiyor. Çünkü Türk kökenli seçmenlerin yüzde 10’u sandığa gitse, 150 bin oy ile Avrupa Parlamentosu’nda bir koltuğumuz olur.’’ Diğerek sözlerini sürdürdü.

Akşam ezanıyla iftar yemeğine sonrasındada ikili görüş ve sohbetlerle proğram son buldu. 

Related Post

Camiye saldırı

Posted by - 31. Januar 2017 0
Kanada’da Quebec eyaletinin başkenti Quebec City’de aynı zamanda cami olarak kullanılan İslam Kültür Merkezi, namaz sırasında silahlı kişilerin saldırısına uğradı.…

Almanya’da karnaval heyecanı

Posted by - 12. Februar 2018 0
Almanya’nın Köln kentinde „5. Mevsim“ olarak adlandırılan karnaval dönemi etkinlikleri kapsamında yapılan ‚Rosenmontag’  geçitine binlerce kişi katıldı. Almanya’da karnavalın başkenti…

Almanya’da Türkçenin 50. Yılı

Posted by - 9. Dezember 2019 0
Köln Yunus Emre Enstitüsünde Öğretmenler Günü münasebetiyle 24 Kasımda “Almanya’da Türkçenin 50. Yılı”  konulu bir panel düzenlendi. Köln Başkonsolosluğu ve…

Selimiye Camii’ne başkomiserden veda ziyareti

Posted by - 28. August 2018 0
Nürnberg – Almanya’nın Bavyera Eyaleti’ndeki 70 bin nüfuslu Bamberg şehrinde Kriminal Başkomiser Andreas Dechant, emeklilik sebebiyle görevinden ayrılacağından birlikte çalıştığı…