KÖLN KONSOLOSLUĞUNDA SEÇİMİN GÖLGESİNDE İFTAR

556 0

Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosluğu verdiği geleneksel iftar davetine Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Uyum Bakanlığı Müsteşarı Türk kökenli Serap Güler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Şuayıp Turhan, IGMG , DİTİB, ATİB, Türk Federasyonu, Hristiyan Ortadoks ve Alevi Ehlibeyt Federasyonları, siyaset ve iş dünyası temsilcileri katıldı. Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes “ Gönül isterdiki bu davetten tüm vatandaşlarımızı burada konuk edelim. Fiziksel olarak olmasada her zaman gönül soframızdadırlar.” Dedi. Erciyes Tamazan ayının mübarek aylığı olduğu kadar iyi insan olma cabalarının artırıldığı paylaşma iyi komşuluk, gibi muhasebe yapma ayı olduğunu sözlerine ekledi.

YTB DAİRE BAŞKANI ŞUAYIB TURHAN GENÇLERE SESLENDİ
İftar proğramında Başbakanlık Yurt dışı Türkler daire başkanı Şuayb Turhan yaptığı kısa selamlama konuşmasında yurt dışında yaşayan gençlerin Türkiye ile olan aidiyetlerini güçlendirmeyi, Türkçelerini geliştirmeyi, kamusal ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı ve gençleri sivil toplum çalışmalarına teşvik etmeyi amaçladıklarına vurgu yaparak YTB nin yurt dışı hizmetleri hakkında bilgiler verdi.. Proğramda Müslüman ve Hıristiyan dininden iki temsilci Ramazan ayı iftar ve orucun önemi üzerine mesajlar  verdiler.

KÖLN SEÇİM ÇADIRLARI  7 HAZİRANA HAZIR
Öte yandan Konsolosluk bahçesine 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Kölnde oy kullanacak vatandaşların  seçim çadırları artık 7 haziran gününü bekliyor.
Almanya’da yaklaşık 1 milyon 445 bin kişi seçimde 13  seçim noktasında , 7-19 haziran tarihleri arasında oylarını kullanabilecekler.

Related Post