KÖLN KEUP ESNAFI İFTAR VERİP BARIŞ GÜVERCİNİ UÇURDU

451 0

İSKENDER GÜNGÖR

 Restaurant ve gastronomisiyle tamamı Türk kökenli esnaflardan oluşan, küçük İstanbul olarakda bilinen Keup caddesindeki esnaf bu yıl 4. İftar yemeğini sokak ortasında verdi. Cadde boyu uzanan masalarda, Türklerin yanı sıra Almanlar ve diğer milletlerden iki bine yakın kişinin katıldığı etkinlikte hep bir ağızdan dualar edilerek terörün her türlüsü lanetlendi.

Köln Keup Caddesi Esnaf Birliği Başkanı Meral Şahin, toplumla beraber yedikleri ekmeği sembolik olarak paylaşmak için 4 yıldır iftar düzenlediklerini söyledi.

Alman politikacılar başta olmak üzere iftara gösterilen büyük ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Şahin, „Bombalama olayının ardından zor yıllar geçirdik. Buradaki insanlar hep birlikte terör ve şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Tüm esnaf birleşerek bu iftarı düzenledik ve her yıl geleneksel olarak düzenlemek istiyoruz.“ dedi.

NSU terör örgütü 2000-2007 yıllarında işlediği ırkçı cinayetlerin yanı sıra Keup Caddesi’ne bombalı saldırı düzenleyerek, Türklerin yoğun olarak yaşadığı bu bölgede kitlesel ölümler planlamıştı. NSU tarafından 9 Haziran 2004 tarihinde gerçekleştirilen çivili bomba saldırısında ölen olmamış ancak 5,5 kilogram ağırlığındaki bombayla etrafa saçılan yaklaşık 700 çivinin isabet etmesi sonucu 6’sı ağır 22 kişi yaralanmıştı.

Related Post