Köln DİTİB Merkez Camii’nde 1450 kişiye Kovid-19 aşısı yapıldı

230 0

Almanya’nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camii’nde 1450 kişiye yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için aşı yapıldı.

Köln Büyükşehir Belediyesi, Köln Sağlık Sigortaları Birliği ve MoscheeForum tarafından organize edilen aşı kampanyasına gönüllü cemaat üyelerinin yanı sıra çevrede oturan Alman ve diğer milletlerden insanlar katıldı.

Merkez Camii’nde aşının yapılabilecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, yaptığı açıklamada: „Aşı kampanyasında Merkez Camii’ni seçtiklerinden dolayı Köln Büyükşehir Belediyesi ve Köln Sağlık Sigortaları Birliği’ne teşekkür ediyorum. Moschee Forum ve gönüllü cemaat üyelerimizin gayretleriyle bu randevular alınmıştır. Zira bir dini cemaat olarak, birlikte yaşadığımız bu toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak bizim sorumluluklarımız arasındadır. DİTİB olarak, hem kendi hem de toplumun diğer bütün fertlerinin koronavirüsüne karşı korunması için aşının yapılmasını da önemle tavsiye ediyoruz.” İfadesini kullandı.

DİTİB Yüksek Dini Danışma Kurulu’nun „Oruçlu iken aşı yapılmasında dini açıdan herhangi bir engel olmadığını“ hatırlatan Türkmen, Köln’de oturanların gelerek gönül rahatlığıyla aşı yaptırabildiklerini belirtti.

İlk gün düzenlenen aşı kampanyasına yoğun ilgi oldu. Aşılamanın yarın da devam edeceği kaydedildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Sachsenheim’da göçün 60. yılına özel sergi

Posted by - 26. Dezember 2021 0
Almanya ile Türkiye arasındaki İş Gücü Anlaşması’nın 60’ıncı yılında Baden-Württemberg Eyaleti’ne bağlı Sachsenheim şehrinde, belediye ve cami işbirliğinde sergi açıldı.…