DİTİB’in deprem bölgesindeki sıcak yemek ikramı sürüyor

74 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan “Türkiye Depremi Yardım Kampanyası” seferberliği kapsamında, deprem bölgesindeki yardım çalışmaları sürüyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, Gaziantep’in Islahiye İlçesinde ve Adıyaman Merkez’de kısa süre içerisinde kurduğu mobil konteyner mutfak ile sıcak yemek dağıtıyor.

Mobil konteyner mutfakta sıcak yemek ikram ediliyor

DİTİB’in mobil konteyner mutfağında günlük hazırlanan sıcak yemekler depremzedelere ve sahadaki görevli ve gönüllülere ikram ediliyor.

Hatay, Gaziantep ve Adıyaman’daki çadır kentte oluşturulan mobil mutfakta günlük binlerce kişiye sıcak yemek verdiklerini dile getiren DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, “Deprem bölgesinde insani yardım çalışmalarına desteğimizi sürdürüyoruz. Bölgede depremzede kardeşlerimize ve gönüllü görevliler olmak üzere binlerce kişinin günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılıyoruz. DİTİB olarak nerede bir gözyaşı ve ihtiyaç var ise oraya gitmeye çalışıyoruz. Ayrıca Ramazan ayında da 13 bölgede sıcak yemek ikramımızı devam ettireceğiz. Cenabı Hak böyle bir afeti bir daha göstermesin.” ifadesini kullandı.

Çalışmalar kapsamında DİTİB ailesi olarak depremden etkilenen bölgelere jeneratör, tuvalet kabini, portatif yatak, cenaze torbası, uyku tulumu, battaniye ve kampetten oluşan yardımları bölgeye ulaştırdıklarını söyleyen Kuzey, “3 mobil konteyner mutfak yaptırarak bölgede binlerce kişinin günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılıyoruz. Yaraları bir nebze olsun sarabilmek için nakdi yardımın yanında şimdi de evleri yıkılan veya ağır hasarlı olması nedeniyle evlerine giremeyen ailelerin ve soğuk kış şartlarında özellikle çocukların konaklayabilmesi için konteyner konuttan oluşan yerleşim merkezi kurmak için kampanya başlattık. Hamd olsun kampanyamız da güzel devam ediyor. Binlerce aileye sıcak yuva olacağız. Bu manada Türkiye Diyanet Vakfı’na bu imkanı bize sağladıkları için çok teşekkür ederiz.” dedi.

DİTİB ailesi olarak depremden etkilenen ailelere yardım etmek için tek yürek olduklarını ifade eden Kuzey, “Depremin hemen ardından nakdi ve ayni yardımlarla teşkilatımıza destek veren hayırseverlere, iş insanlarına, cemaatimize, eyalet birliklerimize, dini danışma kurulu başkanlarımıza, cemiyetlerimizin olmak üzere kadın, gençlik ve veli birliklerimizin başkan ve yöneticilerine, canla başla çalışan kadın ve erkek gönüllülerimize, sevgili çocuklarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kendilerinin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Kelsterbach DİTİB camisinden yardım eli

Posted by - 21. Dezember 2023 0
Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Kelsterbach beldesinde faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fevzi Çakmak Camii, Ankara, Adana,…