DİTİB’in şampiyon minikleri, şampiyonun müzesine kupa götürdü

501 0

Leverkusen – Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Leverkusen Mimar Sinan Camii’nde haftasonu kurslara devam eden öğrenciler arasında futbol turnuvası düzenlendi.

Minikler futbol turnuvasında nağmalup şampiyon olan takım, şampiyonluk kupasını Bayern Leverkusen‘in müzesine götürdü.

1904 yılında Leverkusen şehrinde kurulan Bayern 04 Leverkusen futbol takımı Almanya, Avrupa ve UEFA’da başarılarla dolu şampiyonun müzesini ziyaret eden minikler, kazandıkları kupayı müzeye hediye etti.

DİTİB Mimar Sinan Camii dini bilgiler fahri öğreticisi Ömer Karabıyık, bu tarz sosyal faliyetlerin haftasonu camiye gelen cocukların ilgi ve alakalarını artırdığını, Kur’anı Kerim ve temel dini bilgiler derslerinde başarılı olamalarına önemli katkı sunduğunu ifade etti.

Cami dernek başkanı Abdullah Ateş ise, camimiz Bayer Leverkusen stadına çok yakın olması nedeniyle ‘hem şehrimizin futbol takımı hem de komşumuz’ dedi. Ateş, çocuklarımız ter dökerek kazanmış olduğu kupayı kendilerine hediye etmemiz bu komuşuluğumuzun önemli bir nişanesi olduğunu söyledi.

Şampiyonluk kupasıyla müzeye gelen minikler müze alanlarını gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Minikler Türk kökenli ve dünyaca ünlü futbolcuların ayak bastığı Bay Arena Stadyumu’nda bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

DİTİB Mimar Sinan Camii futbol takımı oyuncuları ve öğrencileri, yaklaşık 2 saati aşkın müze ziyaretlerinde kendilerini karşılayan ve misafir eden Bayer Leverkusen Futbol Takımı rehber koordinatörlerine teşekkür ederek, şehirlerinin takımına yeni sezonda başarılar diledi.

Ercüment Aydın / Leverkusen

Related Post

Spor camiası ‘Hatay’ için el ele

Posted by - 17. Mai 2023 0
Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Aachen kentinde 21 Mayıs’ta yapılacak Alemannia Aachen ile gönüllü Türk karması Tivoli Stadyumu’ndaki dostluk maçının tüm…