DİTİB’de ”İslam Tarihinde Kadın” semineri düzenlendi

630 0

Kuzey Ren Vestfayla Eyaleti (KRV) DİTİB Köln bölge kadın kolları tarafından gerçekleştirilen ”İslam Tarihinde Kadın” semineri büyük ilgi görüyor.

Köln – DİTİB Köln bölge kadın kolları ”İslam Tarihinde Kadın” seminer dizisinin ilkinde, İslam tarihinde önemli bir yeri olan Hz. Meryem’in (a.s.) iffet ve haya dolu hayatı işlendi.

Wesseling DİTİB Mimar Sinan Camii’nde gerçekleşen seminerde İslam dünyasına sundukları katkılarla rol model olan tarihi kadın şahsiyet Hz. Meryem anlatıldı. Seminerde bölge bayan din görevlileri Reyhan Akgün, Merve Sözer, Feyza Kambak, Hz. Meryem tarafından Hz. Meryem’in adanmış bir evlat, bilinçli bir anne, samimiyetle teslim olmuş bir kul olması anlatıldı.

Köln DİTİB bölge kadın kolları başkanı Ümran Aslan’da katılımcılara teşekkür ederek, eğitim ve kültür alanlarında seminerlere çok ihtiyaç olduğunu söyledi. ”İslam Tarihinde Kadın” seminer dizisinin ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Aslan, „Seminerler Köln bölge derneklerinde ayda bir devam edecektir“ dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Hz. Meryem’in (as) hayatının göz önüne alınıp düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Kur’an-ı Kerim’de Hz. Meryem (as) övgüyle bahsedilen iffet abidesi ve adanmışlığın sembolü olarak zikredildiğini söyleyen Dilek özetle şöyle konuştu: “Hz Meryem’in mabette geçirdiği yıllardan İsa’yı doğurduğu zaman ve sonrasındaki duruşuna kadarki tavrı bugünün Müslüman hanımları için önemli bir örneklik taşımaktadır. Kendini Rahman’a adayan Hz. Meryem’in bu tutumunun Rabbimiz tarafından bizlere örnek gösterildiğini ve biz Müslüman kadınlara da düşenin Hz. Meryem gibi adanmış bir bilinç içinde hayatımızı yaşayıp kulluk imtihanımızı geçmek olduğunu söyleyebiliriz.”

Seminerin ardından Köln DİTİB bölge kadın kolları tarafından katılımcılara sertifika verildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post