DİTİB, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saygısızlığı lanetledi

95 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), “İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan hadsizliği en güçlü şekilde lanetliyoruz” ifadeleriyle kınadı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması hakkında yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakmayı hedefleyen insanlık dışı eyleme İsveç makamlarınca izin verilmesini şiddetle kınıyoruz.

İfade özgürlüğü adı altında kutsal değerlerimize hakaret eden, Müslümanları hedef gösteren bu eylem, İslam düşmanlığının, ırkçılığın ve ötekine karşı tahammülsüzlüğün Avrupa’da kaygı verici boyutlara ulaştığının açık bir göstergesidir.

Bizler nasılki bütün inançlara saygı gösteriyorsak, aynı saygının da gösterilmesini bekliyoruz. İsveç makamlarını, toplumsal barışı zedeleyen bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz.”

Related Post

Araç kış bakımı

Posted by - 1. November 2018 0
Araç sürücülerinin bugünlerde olası kazaların önüne geçebilmesi için araçlarının kış bakımını yaptırması gerekiyor. Soğuk hava koşullarında aracın direncinin arttırılması ve…

Kuran-ı Kerim yakan kişiye dava açıldı

Posted by - 23. Februar 2017 0
Danimarka’da, evinin arka bahçesinde Kuran-ı Kerim yakan ve bunun görüntüsünü sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşan kişi hakkında dava açılması kararlaştırıldı.…