DİTİB, işaret diliyle Kur’an-ı Kerim kursu başlattı

342 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), işitme engellilere yönelik Kur’an-ı Kerim kursu başlattı.

Köln DİTİB Genel Merkez’inde 7-17 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik pilot proje olarak başlatılan kursta, Almanca işaret diliyle Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersleri verilecek.

Almanya’da yaşayan işitme engelli Müslüman çocukların ve gençlerin din hizmetleri ve din eğitimi imkanlarından faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla kursun düzenlendiğini belirten DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Köln Genel Merkez’inde başlatılan kursun pilot bölge olarak seçildiğini, daha sonra edinilen tecrübelerle bu kursların Almanya geneline yayılmasının hedeflendiğini söyledi.

İşitme engellilerine yönelik kursun hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkmen, DİTİB olarak 2020 yılının ilk döneminde din görevlilerine yönelik eğitim programının açılışı ile aile ve dini rehberlik bürosunun açılışının ardından engellilere yönelik bir farkındalık projesi ile hizmetleri çeşitlendirdiklerini ve bu çeşitliliğin devam edeceğini ifade etti.

Almanca olarak işaret diliyle verilecek kurs ilk etapta 1 Mart’ta başlayıp 21 Haziran tarihine kadar devam edecek. 17 hafta devam edecek kurs ile ilgili 0221 508 001 79 nolu telefondan ya da akademi@ditib.de e-posta adresinden bilgi alınabileceği belirtildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post