DİTİB Genel Sekreteri Atasoy, ‘Terör insanlık dışı bir suçtur’

264 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Sekreteri Abdurrahman Atasoy, Avusturya’nın başkenti Viyana’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Atasoy, “Büyük bir üzüntü ile dayanışma mesajımızı Avusturya’daki komşularımıza iletiyoruz. Viyana’daki acımasız terör eylemi Almanya’da bizleri derinden yaralamıştır. Acımasızca katledilenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Terör, nerede, ne zaman ve kimden gelirse gelsin, her zaman tüm insanlığa yapılmış bir saldırıdır

“Masum insanları korumak için hayatlarını riske atan güvenlik güçlerine ve saldırganlar tarafından yaralanan polisin yardımına koşan Türk gençlerine teşekkür ediyoruz” diyen Atasoy, şöyle devam etti: “Dayanışmamızı Avusturya’ya iletiyor ve tüm içtenliğimizle Avusturyalıların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Teröristler nefretle hareket ediyor ve nefreti yaymak istiyorlar. Onlara bir milimetre alan vermeyeceğiz. Akl-ı selim ve vakur davranmaya devam edeceğiz. Terör, nerede, ne zaman ve kimden gelirse gelsin, her zaman tüm insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Birlikte yaşamamızı ve barış içinde bir arada yaşama temelimizi yok etmelerine de asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmek gibidir

Kur’an-ı Kerim’de „Biri bir insanı öldürdüğünde, bütün insanlığı öldürmüş gibidir! Kim bir insanın hayatını kurtarırsa, bütün insanlığı kurtarmış gibidir!” buyrulduğunu anımsatan Atasoy, şöyle devam etti: “Bu alçakça saldırı, bölünme ortamı yaratma girişiminin merkezinde yer alıyor. Komşu ülkeler de dahil olmak üzere, çeşitli ve özgür toplulukların huzurun bozmasına asla izin veremeyeceğiz. Bu tutumumuz, aynı zamanda bu tür olayları hevesle bekleyen ve istismar eden popülistlere ve diğer aşırılık yanlılarının kışkırtmasına da izin vermememiz gerektiği anlamına gelir. Müslümanların barıştan yana ve teröre karşı olduğu her zaman ve her yerde açık bir şekilde söylüyoruz. Çünkü gerçek Müslüman, bu tür insanlık dışı faillerle, bu kadar aşağılık suçlularla özdeşleşemez. Bu düşünce ve dualarımızla Avusturya halkının yanındayız.”

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

DİTİB’den deprem bölgesine 2400 jeneratör

Posted by - 11. Februar 2023 0
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), iş insanları ve hayırseverlerin katkılarıyla toplanan 2400 jeneratör, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesine gönderildi.…

DİTİB’de Mevlid Kandili coşkusu

Posted by - 7. Oktober 2022 0
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi “Mevlid Kandili” dolayısıyla Köln DİTİB Merkez Camii’nde Mevlid-i Nebi özel programı…