Çocuklar için resimli „Peygamber Hikayeleri“

1189 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından okul öncesi çocuklara yönelik peygamberlerin hayatının anlatıldığı “Peygamber Hikayeleri – Prophetengeschichten für Kinder” on eser Almanca olarak hazırlandı.

Kur’an-ı Kerim‘de geçen on farklı peygamber ile özdeşleşen simgelerle ve renkli çizimlerle zenginleştirilen “Peygamber Hikayeleri” serisinde; Hz. Adem, Hz. Nuh, Hz. Ibrahim, Hz. Yusuf, Hz. Eyyüp, Hz. Musa, Hz. Davud, Hz. Süleyman, Hz. Yunus ve Hz. İsa Peygamberlerin hayatları anlatıldı.

Çocuklara yönelik Almanca olarak hazırlanan eserler, onların anlayabileceği bir dille anlatıldı ve görsel olarak zihinlerinde kalabilecek simgelerle zenginleştirildi.

Peygamberlerin hayat hikayelerini okul öncesi 4 – 6 yaş grubu çocuklara uygun hale getirerek kitaplaştırdığını ifade eden DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Bu alanda ihtiyaç olan bir eseri Almanca olarak yayınladık. Peygamberler çocuklar için bir rol modeli veya bir kahraman olma sebebiyle çocuklara okul öncesi Peygamberlerin hayatları anlatılması gerekir. Çünkü Peygamberler yol gösterici, aydınlatıcı ve örnek şahsiyetlerdir. Hz Adem’den Hz. İsa’ya, Hz Musa’ya ve Hz. Yunus kadar Kur’an-ı Kerim’de adı geçen Peygamberlerin hayat hikayelerini bir araya getirerek set olarak ayrı ayrı kitaplar haline getirerek hazırladık. Çocuklar Peygamberlerin ismini duyunca, kim olduğunu, neler yaşadığını biliyor olacaklar. On seriden oluşan, sade, akıcı ve masalsı bir dille çocukların sağlıklı bilgilerle peygamberlerini tanımasını ve öğrenmesini amaçladık” dedi.

DİTİB Verlag tarafından kuşe kağıt üzerine baskısı yapılan “Peygamber Hikayeleri – Prophetengeschichten für Kinder” kitap serisi DİTİB camilerinden veya www.zsu-shop.de internet adresinden ulaşılabilecektir.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

DİTİB camisinden kiliseye geçmiş olsun ziyareti

Posted by - 22. November 2022 0
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti Offenburg kentinde geçtiğimiz hafta Katolik ve Protestan kiliseleri kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğramış ve kiliselerin çeşitli eşyaları…