Almanya’nın Köln kentinde 15 Temmuz anma etkinliği düzenlendi

438 0

Almanya’nın Köln kentinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği düzenlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişiminin 4. yılı nedeniyle Köln Başkonsolosluğunda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. 15 Temmuz şehitleri için sala verilmesi ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

  1. yılında tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yapılan etkinlik maske ve sosyal mesafe korunarak yapıldı.

Virüs gibi devletimizin içerisine yerleşmişler

Türkiye‘nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes’in konuşması ile başlayan etkinliğe sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Erciyes yaptığı konuşmada, “15 Temmuz, FETÖ terör örgütünün devletimize yönelik oluşturduğu büyük tehdidi ortaya koymuştur. Bugünün tabiriyle bir virüs gibi devletimizin içerisine yerleştiklerini görmüş olduk“ şeklinde konuştu. Erciyes, “FETÖ, yurtiçindeki yapısının giderek zayıflaması sonucunda yeni bir strateji değişikliğine gitmiş ve yurtdışı faaliyetlerine ağırlık vermeye başlamıştır. Bu nedenle, Türkiye dışındaki FETÖ yapılarıyla mücadele daha fazla önem kazanmıştır“ dedi. Yabancı muhattaplarıyla yaptıkları temaslara değinen Erciyes, “Yabancı muhataplarımızla yaptığımız tüm temaslarda, FETÖ’nün faaliyet gösterdiği diğer ülkeler bakımından da güvenlik tehdidi olduğu vurgulanmaktayız“ diye konuştu. Erciyes, “Yurtdışında sürdürdüğümüz yoğun çabaların somut neticeleri alınmaya başlamıştır. Çeşitli ülkeler ve uluslararası örgütler, FETÖ’yü terör örgütü olarak ilan etmişlerdir“ dedi.

Almanya’nın yanımızda durmasını talep ediyoruz

Alman makamlarına bir çok iade dosyası talebini ilettiklerine değinen Erciyes, “Dostumuz ve müttefikimiz olarak terör ve suç örgütü olan FETÖ’yle bu mücadelemizde Almanya’nın da yanımızda durmasını bekliyor ve talep ediyoruz, ben bu vesileyle bunu bir kez daha vurguluyorum“ diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra sivil toplum kuruluşları temsilcileri birer konuşma yaptı.

Köln Başkonsolosluğunun sivil toplum kuruluşlarıyla ortak organize ettiği etkinlikte ayrıca Milli İradenin Yükselişi adlı fotoğraf sergisi de açıldı.

Related Post

Mekke’de Kur’an ziyafeti

Posted by - 7. August 2019 0
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) aracılığıyla 2019 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara Almanya’dan giden hacı adaylarına Kur’an-ı Kerim…