Almanya’da Türk toptancı hali kapatılıyor

464 0

Almanya’nın Köln kentinde bulunan Köln toptancı hali Köln Belediyesi tarafından kapatılıyor.

Büyük bir çoğunluğunu Türk toptancıların oluşturduğu sebze ve gıda toptancı halinin kapanması durumunda yaklaşık 2 bin kişi etkilenecek.

Zor durumda bırakıldıklarını belirten işletme sahipleri, 2023 yılında kapanması planlanan yerlerin yerine yeni yer gösterilmemesi sebebi ile kapatma kararına tepkili.

Toptancı halinin kapanması durumunda ne yapacağını bilemediğini söyleyen Aslan Sofularlı, “Biz buradan ekmek yiyoruz sonuçta kapandı mı ne yaparız bilmiyoruz. Yeni bir yer yapılacaktı sözde ama hiç de öyle bir görüntü yok. Mağdur oluyoruz. Buranın kalması bizim için avantajlı” dedi.

20 yıldır kuru gıda alanında esnaflık yaptığını dile getiren Abdül Demirci, “Bize de çıkış verdiler bizde maalesef yer arıyoruz. 2023 itibarı ile tüm hal taşınacak diyorlar. Bizim için ve marketler için zor bir olay” şeklinde konuştu. Büyük ölçüde Türkiye’den gelen Türk mallarını sattıklarını söyleyen Demirci, “Burası olmayınca Türkiye’den gelecek mallarda büyük ölçüde azalma olacak. Şuraya buraya gidin veya kendi çözümünüzü kendiniz bulun diyorlar. Etraftaki tüm esnaf buraya alışverişe geliyor, burası olmazsa onların büyük bir kısmı dükkanını kapatmak zorunda kalacak” dedi.

Kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığına değinen Adem Özkan, “Esnaflar olarak ilerde ne yapacağımız belli değil, belirsizlik içerisindeyiz. Bir sene sonrasını göremiyoruz” diye konuştu.

1989 yılından bu yana Köln halinde işletme sahibi olan Mustafa Duran, “Elbette buradaki arkadaşlara yeni bir yer gösterilmesi çok elzem ve acil olan bir durumdur. Ben zannediyorum ki ilgili makamlar ve devlet bu haberleri aldıkları zaman bu işe eğileceklerdir diye düşünüyorum. Yeter ki biz isteklerimizi ilgili noktalara bildirelim” şeklinde konuştu.

Related Post

Meydana ‚Cami Meydanı‘ adı verildi

Posted by - 5. Juli 2019 0
Almanya’nın Aachen şehrindeki Yunus Emre Camisi’nin bulunduğu meydana ‚Cami Meydanı‘ ismi verildi. Almanya’nın Aachen şehrindeki Yunus Emre Camisi’nin bulunduğu meydana…