Saksonya Eyaleti Başbakanı Kretschmer, Leipzig DİTİB Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret etti

224 0

Almanya’nın Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer, Pazartesi akşamı radikal grubun saldırısına uğrayan Leipzig DİTİB Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret etti.

Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök ve Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Emre Şimşek, cami yönetimini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Leipzig DİTİB Eyüp Sultan Camii Başkanı Ömer Mumcu ve yönetim tarafından cami kapısında karşılanan Başbakan Kretschmer, yapılan saldırıdan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Caminin toplantı salonunda yönetimle bir araya gelen Başbakan Kretschmer, “Olayı duyduğumda çok üzüldüm. Hemen gerekli yerlere talimatlar vererek olayın aydınlatılmasını istedim. Camiye yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başbakan Kretschmer’e hassasiyeti için Türk ve Müslüman toplumu olarak teşekkür eden başkan Mumcu yapılan ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ve güçlendirdiğini söyledi. Mumcu, “Her yıl bu tür saldırıları yaşıyoruz. Camimiz maddi anlamda hasara uğradı, cana zarar gelmemesi de en büyük tesellimiz. Bundan sonra gerek polisle gerek Alman dostlarımızla da daha sıkı olup ırkçılığa karşı el ele vereceğiz. Irkçılarla ancak el ele vererek mücadele edebiliriz” dedi.

Saksonya Eyaleti Başbakanı Kretschmer, toplantı sonrası camiyi gezdi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post