Leipzig’de camiye saldırı

264 0

Leipzig kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii, radikal sol grup tarafından saldırıya uğradı.

Doğu Almanya’nın Saksonya eyaletine bağlı Leipzig kentinde Pazartesi akşamı saat 20.10 sıralarında aşırı solculardan oluşan yaklaşık 100-150 kişilik bir grup, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Hermann-Liebmann Caddesi’ndeki Eyüp Sultan Camii’ne saldırdı.

Leipzig DİTİB Eyüp Sultan Camii dernek başkanı Ömer Mumcu’nun verdiği bilgiye göre, her yıl bu hadiselerle karşı karşıya kalındığını ifade etti. Saldırıda camiye ait dört camın kırıldığını söyleyen Mumcu, camide maddi hasar oluştuğunu belirtti. Camilerine yönelik bir çok kez saldırı düzenlendiğini söyleyen Mumcu, mabedlere yönelik yapılan saldırıların üzücü olduğunu ve bunun artık son bulması için polisten destek istediklerini ifade etti.

Related Post

DİTİB manevi rehber yetiştirecek

Posted by - 16. September 2022 0
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, hastanelerde hastalara manevi destek hizmeti verecek “Seelsorge (Manevi Rehberlik)…