Başkonsoloslar, kurban vekaletlerini DİTİB’e verdi

60 0

Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın ile Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara, kurban vekaletini DİTİB’e vererek 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na destek oldu.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na destek artarak devam ediyor.

T.C. Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın ile Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara kurban bağışını, DİTİB ve TDV iş birliğinde yürütülen 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na yaptı.

Essen DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Halil Karaman, Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın’ı makamında ziyaret ederek vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi verdi.

DİTİB’in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkonsolos Aydın, “Ülkemizde 6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketi sebebiyle DİTİB’in sahadaki çalışmalarına bizzat şahit olduk. DİTİB ve TDV iş birliği ile dünyanın bir çok ülkesinde yapmış olduğu hayri hizmetler takdire şayandır” ifadelerini kullandı. Aydın, kurbanını yurt içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere DİTİB’e vekalet verdi.

Hamburg DİTİB Merkez Mescid-i Aksa Camii’ni ziyaret eden Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara da, Hamburg DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Osman Dikeç’e kurban vekaletini teslim etti.

Başkonsolos Kara, “DİTİB’in kurban organizasyonu ve diğer alanlardaki başarılı çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Bu kampanya, Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatmasını sağlamaktadır.“ dedi. Kara, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yurt içi kurban bağışında bulundu.

Ziyarette Hamburg DİTİB Merkez Mescid-i Aksa Camii kadınlar kolu üyeleri ve din görevlileri de hazır bulundu.

Başkonsolosların vekaletlerini DİTİB adına kabul eden dini danışma kurulu başkanları, Başkonsolos Aydın ve Kara’ya teşekkür ederek bağış makbuzlarını takdim etti.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post