Gençlerden toplumsal sorumluluk ve dayanışma örneği

374 0

Saarland Eyaleti Völklingen şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camii gençlik kolu, cami temizliği ve dezenfekte için kolları sıvadı.

Selimiye Camii gençlik kolu üyeleri, okulların açılmasıyla birlikte cami ve çevresini temizledi, ayrıca cami yanındaki otobüs durağını da dezenfekte etti. Gençler, caminin minberinden, vaaz kürsüsü ve mihrabı başta olmak üzere her alanı elden geçirildi.

Caminin temizliğini gönüllü olarak üstlendiklerini belirten gençlik kolu başkanı Sibel Kaynar, „Müslüman olarak ibadet ettiğimiz bu camimizi temizlemek istedik. Bir sorumluluk çerçevesinde böyle bir faaliyeti gerçekleştirdik. Ayrıca camimizin hemen yanındaki otobüs durağını da temizleyerek dezenfekte ettik. Kullandığımız yeri temiz tutmak adına yaptığımız çalışmadan dolayı emeği geçen gönüllü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı.

Gençlerin gönüllü olarak güzel bir etkinlik yaptığını söyleyen Völklingen DİTİB Selimiye Camii dernek başkanı Kamuran Başpınar, caminin temizliğini yapan tüm gençlere teşekkür etti. Başpınar, „Camiler sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde yer alan eğitim, kültür ve diğer alanlarla hayatın canlı bir şekilde yaşandığı merkezlerdir. Gençlerin fahri çalışmasıyla, güzel bir dayanışma ve toplumsal sorumluluk örneği sergilenmiştir“ dedi.

Başpınar, ayrıca pandemi sürecinin ilk başladığı dönemde camilerinin gönüllü olarak maske dikip,  Völklingen’deki yardım ve hayır kuruluşlarına dağıttığını, bunun Saarland Çevre Bakanlığı tarafından takdirle karşıladığını ve örnek bir çalışma olarak değerlendirildiğini hatırlattı.

Ercüment Aydın

Related Post

Nehirde IPhone yakaladı

Posted by - 24. Januar 2017 0
Teknoloji devi Apple’ın eylül ayında tanıttığı iPhone 7, Rusya’nın Yakutsk kentinde adeta suya dayanıklılık testinden geçti. Hava sıcaklığının —36 derece olduğu…