DİTİB gençleri minik öğrenciler için yardım kampanyası düzenledi

329 0

Saarland Eyaleti Völklingen şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Völklingen Selimiye Camii, Açık Cami Günü ve Kültürler Haftası kapsamında bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında Völklingen DİTİB Selimiye Camii gençlik kolu tarafından da ‘Bir İyilik Yap’ kampanyası düzenledi. Kampanyada elde edilecek gelirler Völklingen Belediyesi’nin belirleyeceği bir ilkokula bağışlanacağı belirtildi.

Etkinliğe, Völklingen Belediye Başkanı Christiane Blatt, Mainz DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Celil Mahir Dindar, Völklingen Uyum Sorumlusu Rachida Mathieu, Uyum Danışma Kurulu Başkanı Kıymet Kırtaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile çok sayıda Völklingenli Alman ve Türk sakinler katıldı.

Caminin Gençlik Kolu Başkanı Sibel Kaynar ise iki gün süren etkinlikten elde edilen tüm gelirin bir ilkokula bağışlanacağını ifade ederek, „Eğitime katkı sunmuş olmaktan da çok mutluyuz. Sosyal sorumluluk amacıyla eğitime dikkat çekmek için kampanyayı düzenledik. Bunan sonra düzenleyeceğimiz etkinliklerimizde ‘Bir İyilik Yap’maya herkesi davet ediyoruz.“ şeklinde konuştu.

Açık Cami Günü ve Kültürler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte ebru ve filografi sanatı uygulamalı olarak tanıtıldı. Dernek başkanı Kamuran Başpınar, Belediye Başkanı Christiane Blatt’a Völklingen Belediyesini seblolize eden filografi tablo takdim etti.

DİTİB Selimiye Camii’nin düzenlediği etkinlikten ve gençlerin kampanyasından etkilendiğini ifade eden Völklingen Belediye Başkanı Christiane Blatt, “Güzel bir etkinlik hazırlanmış, özellikle Korona sebebiyle üst düzey önlemler alınmış. Öncelikle etkinlik ve alınan önlemler için teşekkür ediyorum” dedi.

Ebru ve filografi sanatına ilgi gösterilen başkan Blatt, ebru ve filografi sanatına ilişkin ortak bir proje hazırlayıp ve belediyenin üstleneceği bir yerde yapılabileceği sözünü verdi. Blatt, ebru ve filografi sergisinden ötürü dernek başkanı Başpınar’ı tebrik ederek, ‘Völklingen’de bir potansiyel var, bu potansiyel sanata yönlendirilebilinir’ diye konuştu.

Projelerine her zaman açık olduklarını söyleyen başkan Blatt sözlerini şöyle sürdürdü: “DİTİB Selimiye Camii ile birlikte çalışabilir ve güzel projeleri hayata geçirebiliriz. Her zaman projelerinize açığım. Çözüm noktasında sizlere yardımcı olmaya gayret edeceğim.”

Güzel bir ekiple anlamlı bir etkinliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Völklingen DİTİB Selimiye Camii dernek başkanı Kamuran Başpınar, “Dernek yönetimi olarak anlamlı bir etkinliğe ev sahibi yapmaktan dolayı öncelikle gençlerimizden, cemaatimizden ve bütün üyelerimizden gurur duyuyoruz. Geleceğimiz gururu gençlik kolumuz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Her bir etkinliğimizde ön safta yer alıyorlar. Korana sebebiyle böyle bir etkinliği yapmak çok kolay olmadı. Allah böyle güzel ve anlamlı etkinlikleri bir kez daha yapabilmeyi nesip eylesin. DİTİB bayrağı altında cemaatimizle, gençlik, kadın ve veli kollarımızla bu faaliyetlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Başpınar, DİTİB Selimiye Camii’nin çalışmalarına yönelik övgü ve yakın ilgisinden ötürü Belediye Başkanı Blatt’a teşekkür etti. Başpınar, toplumsal sorumluluk çerçevesinde her zaman belediye ve diğer yerel makamlarla çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Völklingen sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Açık Cami Günü ve Kültürler Haftası etkinliğinde koronavirüs salgını nedeniyle maske, mesafe ve hijyen gibi kurallara uyularak, ziyaretçilere İslam dini ve caminin faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve görsel sunumlar yapıldı.

Ercüment Aydın

Related Post

Minik yürekler hayallerindeki camiyi resmetti

Posted by - 15. März 2021 0
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Veliler Birliği’nin organize ettiği “Hayalimdeki Cami” adlı resim yarışmasına katılıp, hayallerindeki camiyi…