Wuppertal şehrine yapılacak görkemli cami projesi tanıtıldı

218 0

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Wuppertal şehrinde inşa edilecek Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Camii’nin projesi tanıtıldı.

Wuppertal şehrinde 800’den fazla kişinin ibadet edeceği, 6 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek cami ve külliyenin tanıtımı bugün gerçekleşti.

Wuppertal DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen tanıtım toplantısında, dernek başkanı Ersin Özcan, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Temizer ve Erol Çelik ile mimarlar Selim Mercan ve Cengiz Müjde projenin detaylarını anlattı.

41 yıldır hizmet veren eski caminin ihtiyaçlara cevap vermediğini, bu nedenle yeni bir cami ve külliyenin inşa edilmesi gerektiğini belirten dernek başkanı Ersin Özcan, uzun yıllar süren hazırlıklar sonrası projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Özcan, “Bu vesileyle burada olmamızın sebebi ve bu dernekleri bizlere emanet eden büyüklerimizi saygıyla anıyoruz. Ahirete irtihal eden büyüklerimizi de rahmet, dua, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Wuppertal Belediyesi destek verdi

Mimar Selim Mercan da, yeni inşa edilecek cami ve külliyenin çocuklara, gençlere, kadınlara ve yaşlılara yönelik oluşturulacak sosyal alanlarda da örnek faaliyetlerin yapılacağını bir mekan olacağını söyledi. Mercan, “İbadet alanından sosyal ve ticari alanlara kadar projelendirdiğimiz cami ve külliyemiz şehrin silüetine de zenginlik katacak. 2009 yılında proje çalışmalarına başladığımız 41 yıllık camimiz ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmişti. Ek alanlar açarak ihtiyaçları karşılamaya çalışıyorduk, şimdi cami ve müştemilatıyla yeni projemizle geleceğe yönelik bir çalışma yaptık. Bize destek veren Wuppertal belediyesine, şehir yöneticilerine, siyasetçilere şükranlarımızı sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Modern mimari özellikleri yansıtacak Wuppertal DİTİB Merkez Camii ve Külliyesi’nin yapımına 2022 sonunda başlanacağı ön görülüyor.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post