Türkiye Diyanet Vakfı’ndan İdlib’e 110 kalıcı konut

424 0

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneği işbirliği ile Suriye İdlib Sarmada Deyr Hassan bölgesinde çatışmalardan kaçarak güvenli bölgelere sığınan sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileler için yaptırılan kalıcı konutlar düzenlenen törenle teslim edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, törende yaptığı konuşmada, yaklaşık iki yıldır devam eden kalıcı konut çalışmasında bugün sona gelindiğini ve konutların ailelere teslim edilerek daha rahat bir ortamda hayatlarına devam etmelerinin sağlandığını söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, yetim varsa yardımına koşup derdine derman olmaya çalıştıklarını ifade eden Açık, Suriye genelinde ve İdlib’de partner kuruluşlar ve Türk milletinin yardımlarıyla savaşın olumsuzluklarını en ağır şekilde yaşayan Suriyeli vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirtti.

Hayırseverlerin destekleriyle Suriye’ye bu zamana kadar 300 milyondan fazla yardım ulaştırdıklarını anlatan Açık, şunları kaydetti: “Çadırlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin daha rahat ortamlarda kalabilmeleri ve savaşın acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek için gayret gösteriyoruz. Partner kuruluşumuz Pakistan Baitussalam Derneği ile birlikte inşa ettiğimiz ve bugün teslim ettiğimiz konutlarda bunların en güzel nişanelerinden birisi. Toplam 110 konut olarak inşa edildi. İçerisinde okulu, marketi, camisi ve sosyal alanlarının da olduğu alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığı kompleks bir projeyi tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konutlara yetim, engelli ve dezavantajlı aileler öncelikli olarak yerleştirilecek. Konutlarda engelliler için merdiven yerine iniş-çıkış rampası gibi özel alanlar inşa edildi. Ayrıca lavabo ve mutfak gibi kullanım alanları da engellilerin boy ve engel durumları dikkate alınarak inşa edildi. İhtiyaç sahibi ailelerimize hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından konutlar ailelere teslim edildi.

Related Post

Gifhorn’da çoşkulu ‚Öğrenci Şöleni‘

Posted by - 25. Juli 2022 0
Aşağı Saksonya eyaleti Gifhorn beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camii’nde ‚Öğrenci Şöleni‘ düzenlendi. Gifhorn DİTİB Selimiye…