‘Peygamberime Mektup’ yarışmasında ödüller verildi

316 0

Nürnberg DİTİB Dini Danışma Kurulu tarafından ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ etkinlikleri kapsamında “Peygamberime Mektup” adı altında bir yarışma düzenlendi.

Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği’ne bağlı cami derneklerinde hafta sonu ve tatil günlerinde öğrenim gören 7-14 yaş arası çocukların katıldığı yarışmada, dereceye girenler tablet bilgisayarla ödüllendirildi.

Dereceye giren öğrencilerin Hz. Peygamber’e yazdıkları mektupların okunması Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen ödül töreninde duygulu anlar yaşattı.

Ödül töreninde konuşan Nürnberg DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fuat Gökçebay, ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamber ve Çocuk” temasına uygun olarak çocuklarda Hz. Peygamber algısını güçlendirmek, daha çok sevmelerini ve benimsemelerini sağlamak ve aynı zamanda ailelerde de bu hafta vesilesiyle bir farkındalık oluşturmak için bu yarışmayı düzenlediklerini ifade etti.

Gökçebay, “Çocuklarımızın kendi elleriyle, içeriği tamamen kendilerine ait, bütün saflık ve masumiyetleriyle Peygamber Efendimize hitaben yazdıkları mektuplar bizi çok duygulandırdı. Yarışma sürecinde önce derneklerimiz bünyesinde, daha sonra finale kadar gelen bütün çocuklarımızı bir kez daha kutluyorum. Okul hayatlarında ve yaşamlarında başarılar diliyorum. Onları hazırlayan hocalarımızı, velilerimizi ve derneklerimizi de ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Yarışma sonunda Nürnberg DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fuat Gökçebay, üç ayrı yaş kategorisinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve belgelerini takdim etti.

Ercüment Aydın / Nürnberg

Related Post

Alman öğrencilerden cami ziyareti

Posted by - 29. Oktober 2020 0
Widenes Forumu’nun ‘Herzwerk’ adı altında yürüttüğü proje çerçevesinde üniversite ve eğitim hayatına hazırlanan 26 genç Hıristiyan öğrenci, Bergneustadt DİTİB Camii’ni…