MÜSDAV 3. dönem yabancı dil programı başladı

318 0

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) tarafından düzenlenen “Yabancı Dil Eğitim Programı” kapsamında 3. dönem kayıtları başladı.

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) bünyesinde faaliyet yürüten Müsdav Akademi’nin düzenlediği “Yabancı Dil Eğitim Programı” kapsamında 3. dönem kayıtları başladı.

MÜSDAV koordinesinde daha önce ilk iki dönemi başarıyla tamamlanan yabancı dil kurslarına; Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve MÜSDAV personeli, ayrıca imam hatip liselerinin yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile DİTİB üzerinden Avrupa’da yaşayan vatandaşlar da katılabiliyor.

MÜSDAV yabancı dil kurslarına dair merak edilenler

Diyanet İşleri Başkanlığı personeli başta olmak üzere TDV ve MÜSDAV personelinden yoğun talep gören MÜSDAV yabancı dil kurslarına dair merak edilenleri sizler için derledik.

MÜSDAV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Bekiroğlu, MÜSDAV ve yabancı dil kurslarına dair merak edilenleri Diyanet Haber’e anlattı.

MÜSDAV, yabancı dil kursları ile neyi amaçlıyor?

“İslam dininin insanlara en güzel şekilde ulaştırılması için nitelikli insan kaynağına ihtiyaç var. Din hizmeti, din eğitimi, kültür, sanat, yayın gibi hizmetlerin insanlara en iyi şekilde sunulabilmesi belirli vasıfları gerektiriyor. Bu anlamda nitelikli insan kaynağını sağlayabilmek için hizmet sunulan ülkede konuşulan yabancı dili de bilmek gerekiyor. Bizim de MÜSDAV olarak temel hedefimiz; nitelikli insan kaynağı oluşturabilmek. Bu bakımdan ağırlıklı olarak eğitim/kültür eksenli çalışmalar yürütüyoruz. Tabi bununla beraber bir Vakıf olduğumuz için hayrî hizmetler de yapıyoruz. Hayrî yardımlarımızı da daha çok eğitim programlarımızla koordineli olarak gerçekleştiriyoruz. Örneğin Çince öğrenmek isteyen imam hatip lisesi öğrencisine burs veriyoruz. Ya da üniversiteye giden bir öğrencimiz Korece öğrenmek istiyor fakat imkânları yetersiz. Bize başvuruyor. Biz onlara da destek sağlamaya gayret ediyoruz. Dolayısıyla hayrî yardımlarımızı yaparken eğitim programlarımızla entegre bir şekilde hareket ediyoruz.

MÜSDAV olarak Müslümanların azınlıkta olduğu ülkeleri öncelikle çalışıyoruz. Birinci kademede nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. İkinci kademede ise Müslümanların azınlık olarak yaşadığı ülkelerde Müslümanların sadece inancından dolayı karşılaştıkları hak ve hukuk ihlallerini de hem yakından takip etmek hem bu hak ihlallerine karşı toplumda ve dünyada duyarlılık oluşturmak hem de fiilen onlara hukukî destek sağlamak istiyoruz.”

Personelin yabancı dil kurslarına olan ilgisi ne düzeyde?

“Yabancı dil kursları ile gördük ki Diyanet İşleri Başkanlığı personeli kendilerine bir kapı açıldığında ya da bir seçenek oluşturulduğunda bunu çok ciddi bir şekilde değerlendiriyorlar. Yabancı dil kurslarımıza Diyanet İşleri Başkanlığımızın yurt içinde ve yurt dışında görev yapan personelinin yoğun bir ilgisi ile karşılaştık. Şu ana kadar iki dönem başvuru aldık, toplamda 2 bin 200 kursiyerimiz kayıtlı ve derslere devam ediyorlar. Bu rakam çok daha büyük olabilirdi ancak eğitimin kaliteli olabilmesi için kontenjanı sınırlı tutmak zorunda kaldık. Örneğin şu anda yüzün üzerinde hocamız ders veriyor. Ve bu hocalarımızın tamamı Türkiye’nin bilinen üniversitelerinde görev yapan, yeterlilikleri bilinen hocalar. Biz daha fazla kontenjan sağlamayı arzu ederdik ama bu sınırlı bir kontenjandı ve her ilanımızda da kontenjanlar çok kısa sürede doldu. Bu bize din görevlilerinin kendilerini yetiştirmeleri için doğru bir seçenek oluşturulduğunda büyük bir ilgi gösterdiklerini gösteriyor. Kursiyerlerimizin kurslarımıza olan ilgisini ölçmek ve kendi eksiklerimizi de görebilmek amacıyla ilk dönem kayıt yaptıran bin kursiyerimiz üzerinden bir memnuniyet anketi de yaptık. Anket sonucunda kursiyerlerimizin memnuniyet oranı bizim beklediğimizden yüksek çıktı. Yaklaşık % 87 oranında bir memnuniyet oranı ile karşılaştık. Ben bu sonucun diğer dönemlerde daha da yükseleceğine inanıyorum.”

3. dönem başvuruları başladı

“MÜSDAV yabancı dil kurslarımızda 3. dönem başvuruları 15 Şubat itibarıyla başladı. Yabancı dil kurslarımıza sadece Diyanet İşleri Başkanlığı personeli değil Türkiye Diyanet Vakfı ve iştirakleri ile MÜSDAV ve iştirakleri personeli ve bu personelimizin eş ve çocukları da zaten hali hazırda başvuru yapabiliyor. Yeni dönemle birlikte, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı imam hatip liselerinde görev yapan öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin de yabancı dil kurslarına başvurularını kabul ediyoruz. Aynı şekilde Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız için de DİTİB üzerinden bir başvuru imkanı sağladık. Yeni dönemde kontenjanımızı bin 500 olarak belirledik ve bu yönde hazırlıklarımızı da tamamladık.

Son olarak şunu da belirtmek isterim ki MÜSDAV kamu yararına çalışan bir Vakıf. Bu projede MÜSDAV olarak insanımızla nitelikli eğitim kurumları arasında bir köprü olmayı arzu ediyoruz. Tek amacımız daha fazla sayıda insanımızın dil eğitimi alması.

Related Post

Kimyasal saldırı lanetledi

Posted by - 25. April 2017 0
Tarihi Köln Katedralinin önünde yapılan protesto gösterisinde göstericiler, Suriye rejimi ve Esed aleyhinde sloganlar attı. Ellerinde Suriye bayrakları olan göstericiler…