Münster’de fahri Kur’an kursu öğreticilerine yeterlilik belgesi verildi

126 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Münster Dini Danışma Kurulu Başkanlığı ve Münster Bölge Birliği koordinesinde cami derneklerinde görev yapmaya hak kazanan “Fahri Öğreticilere Yeterlik Belgesi” düzenlen bir programla takdim edildi.

Hassel DİTİB Mescid-i Aksa Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, Eğitim Ataşesi Ayşe Nazlı Söylet, Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin, Bölge Birliği Başkanı Durmuş Aksoy, Federal Veli Kolları Başkanı Muhammet Çatmak’ın yanı sıra dernek başkan ve yöneticileri, din görevlileri ile derneklerde görev yapan fahri öğreticiler katıldı.

Programda Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu tarafından yapılan sınavda başarılı olan 132 fahri öğreticiye yeterlik belgesi verildi.

Cami derneklerinde sunulan eğitim faaliyetleri önemlidir

Cami derneklerinde sunulan eğitim faaliyetlerinin önemline değinen Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde okullarda Türkçe derslerinin seçmeli olarak tercih edilebildiğini, bu itibarla daha çok öğrencinin Türkçe derslerini seçmesinin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir

İslam medeniyetinin cami merkezli bir medeniyet olduğuna vurgu yapan Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin, “Camiler asırlar boyunca eğitim kurumları ile hep iç içe olan, sadece ibadetlerimizin değil, aynı zamanda tarihimizin, edebiyatımızın, örf ve adetlerimizin, kültürümüzün iç içe geçtiği merkezlerdir” dedi.

Eğitim ve öğretimin ancak nitelikli öğreticiler tarafından verilmesi gerektiğini söyleyen Keskin, Almanya’daki cami derneklerinde verilen Kindermoschee ile Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Kursları vesilesiyle yeni nesillere erdemli bir insan olmanın niteliklerinin kazandırılmaya çalışıldığını belirterek bu gayretleri sebebiyle başta eğitimciler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yeni görevine başlayan Münster Eğitim Ataşesi Ayşe Nazlı Söylet ise, başta Türkçe dersleri olmak üzere eğitime yönelik olumlu her faaliyeti destekleyeceklerini ifade etti.

Program sonunda fahri öğreticilik yapmaya hak kazanan 132 kursiyere yeterlilik belgesi verildi.

Ercüment Aydın / Münster

Related Post

DİTİB camisinden kiliseye geçmiş olsun ziyareti

Posted by - 22. November 2022 0
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti Offenburg kentinde geçtiğimiz hafta Katolik ve Protestan kiliseleri kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğramış ve kiliselerin çeşitli eşyaları…