Minikler camiyi çiçek bahçesine çevirdi

74 0

Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Duisburg – Beeck beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Yeni Camii’nin minik öğrencileri, cami çevresini rengarenk çiçeklerle donattı.

Minik öğrenciler ders konusu kapsamında çiçekleri toprakla buluşturdu.

Miniklere, hem caminin çevresini güzelleştirmek hem de onların toprağa dokunmasını, çiçeklerin yaşayabilmeleri için toprağa ve suya ihtiyaç duyduğunu ders kapsamında anlatmak maksadıyla din görevlileri Feyza Yıldırım Çiftçi, Rabia Çiçek, Vildan Akgün ve Fatma Palabıyık öncülüğünde çiçek dikimi gerçekleştirildi.

Minikler cami çevresini adeta botanik bahçesine dönüştürdü

Din görevlisi Feyza Yıldırım Çiftçi, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklar çiçek gibidir, sevgiyi, şevkati güzel verirseniz, ileride verimi ona göre alırsınız. Aynen çiçeklerde çocuk gibidir. Baharın ilk haftasında güzel bir şenlikle camimizi biraz daha güzelleştirdik. Camimiz çiçeklerle çevresine ayrı bir huzur veriyor” dedi.

Çiftçi, “Bütün canlıların bir yaratılış amacının olduğu nasıl ki insanların en önemli amacı kulluk bilinci ise diğer varlıklarında kendince bir amacı ve bir görevi olduğunu anlatmak amacıyla dersimizde konu olarak işledik. Bu dersimizde hem camimizin çevresini güzelleştirmek, hem de çocukların toprağa dokunmasını istedik. Çiçeklerin yaşayabilmesi için toprağa ve suya ihtiyaç duyduğunu uygulamalı olarak anlattık. Yüce Allah Kur’an’da insanı yoktan varettiğini ve ona çeşitli nimetler verdiğini, dolayısıyla insanın da buna karşı Allah’a şükretmesi gerektiği bildirilmekte ve şükredenlere verilecek mükafatları anlatılmaktadır” diye konuştu.

Dernek başkanı Köksal Çankaya da, camilerinde böylesi bir güzelliğe vesile olan din görevlilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Çankaya, “Yapılan uygulama ile hem caminin çevresi güzelleşti hem de doğa bilincini aşılamak ve şükürü anlatmak adına çiçek dikimi gerçekleştirildi. Öğrenciler konu hakkında bilgilendi. Minikler cami çevresini adeta botanik bahçesine dönüştürdü. Camimizin inşaatını tamamladık, bundan sonraki dönemde çocuklarımızın eğitim faaliyetlerine daha fazla eğileceğiz” ifadelerini kullandı.

Farklı tür ve renkteki çiçeklerin görsel şölen oluşturduğu cami çevresi, adeta botanik bahçesine dönüştü.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post