Mimar Sinan Camii öğrencilerinden anlamlı ziyaret

517 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Leverkusen Mimar Sinan Camii öğrencileri, şehirlerindeki Rheindorf AWO Huzurevi’ni ziyaret etti.

Leverkusen DİTİB Mimar Sinan Camii dernek yöneticileri, din görevlileri, öğrenci ve velileri ile cemaatten oluşan heyet huzurevini ziyaret ederek, huzurevi sakinlerinin yaklaşan yeni yıl için sağlık ve mutluluk dileğinde bulundular.

Huzurevi sakinlerinin yanlız olmadıklarını göstermek için ziyareti tertipleyen DİTİB Mimar Sinan Camii öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarla yaşlılara hediye aldı ve çiçek dağıttı. Ziyarette duygusal anlar yaşayan yaşlı Almanlar, öğrencilerden aldıkları çiçek ve hediyelerle teşekkür ederken gözyaşlarını tutamadılar.

Ziyarette Leverkusen DİTİB Mimar Sinan Camii öğrencilerinden 15 yaşındaki Bedirhan konuşmasında Müslümanlar olarak huzurevi sakinlerine iyi bir noel ve yaklaşan yeni yıl için sağlık ve mutluluk diledi. Daha sonra 12 yaşındaki Eren de kısa süreli bağlama çaldı.

Leverkusen DİTİB Mimar Sinan Camii olarak hafta sonu camiye gelen çocuklarla birlikte huzurevi ziyaretinde bulundukları dile getiren Başkan Abdullah Ateş, din derslerinde işlenen ‘Yaşlılara Hürmet’ konusunu bizzat çocuklarla pratikte uygulamalı göstermek maksadıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Ateş, “Destekleri ve katılımları için çocuklarımıza ve velilerimize teşekkür ederiz. Bize güven duydukları ve işbirliğinde bulundukları için AWO-Rheindorf yetkililerine hususi teşekkür ederiz” dedi.

Leverkusen DİTİB Mimar Sinan Camii Din Görevlisi Kürşat Kaan Baki de, “Allah Teâlâ yaşından ötürü bir ihtiyara saygı gösteren gence, yaşlılığında hizmet edecek kimseler lutfeder” Peygamber Efendimizin hadis-i şerifilerini Almanca olarak aktararak, insanlar yaşlılık dönemde ilgiye, şefkate ve saygıya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı.

Huzurevi yöneticileri de anlamlı bir ziyaretten dolayı Leverkusen DİTİB Mimar Sinan Camii yöneticilerine ve öğrencilerine teşikkür etti.


Ercüment Aydın / Köln

Related Post