Melle DİTİB Mimar Sinan Camii ilk hafızını çıkardı

198 0

Aşağı Saksonya eyaleti Melle beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mimar Sinan Camii, ilk hafızını yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Melle DİTİB Mimar Sinan Camii din görevlisi Levent Albayrak tarafından yetiştirilen cami öğrencilerinden 17 yaşındaki Ekrem Biçici, 30 aylık çalışmasının ardından Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafızlığını tamamladı.

Gymnasium öğrencisi olan Ekrem Biçici, hem okul derslerini yapıp hem de Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek büyük bir başarıya imza attı.

Öğrencisinin hafızlığı tamamlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Melle DİTİB Mimar Sinan Camii din görevlisi Levent Albayrak, “Almanya’da Gymnasium’da okuyarak hafızlık yapmak gerçekten çok zor. Ekrem bu zoru başaran öğrencilerimizden bir tanesidir. Hafızlık Projemiz kapsamında öğrencimiz, Melle camimizin kıymetlisi bir o kadar da öncüsü oldu” dedi.

Albayrak mutluluğunu şöyle dile getirdi: “Temel amacın hafızlık projesinin yerleşmesi ve kalıcı hale gelmesi ve buradan yetişecek öğrencilerin hafızlığını tamamladıktan sonra uluslararası ilahiyat programını tamamlayarak, kendi insanına hizmet etmesini arzuluyoruz. Donanımlı, iyi yetişmiş, kaliteli din gönüllüsü olmaları için gayretimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje kapsamına geriden gelen 12 öğrencimiz hafızlıklarını kısa sürede tamamlamalarını ve yeni bir sınıf daha açmayı planlıyoruz. Son olmamasını umut ediyor, bunun diğer öğrencilerimize ve camilerimize de cesaret vereceğine inanıyoruz.Camimiz kurulduğu günden bugüne ilk defa hafızlığını tamamlayan başta Ekrem öğrencimiz olmak üzere dernek yönetimimize ve desteğini esirgemeyen anne ve babasını kutluyoruz. Ekrem ile birlikte bunu başardık ve bunun için çok mutluyuz.”

Melle DİTİB Mimar Sinan Camii dernek başkanı Murat Kılıç, derneğe bu gururu yaşattığı için gayreli ve fedakar çalışmalarından ötürü din görevlileri Levent Albayrak ve Mehmet Yüzüak ’a teşekkür etti. Başkan Kılıç, hafızlığını tamamlayan Ekrem Biçici’ye cami yönetimi adına saat hediye etti.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Meydana ‚Cami Meydanı‘ adı verildi

Posted by - 5. Juli 2019 0
Almanya’nın Aachen şehrindeki Yunus Emre Camisi’nin bulunduğu meydana ‚Cami Meydanı‘ ismi verildi. Almanya’nın Aachen şehrindeki Yunus Emre Camisi’nin bulunduğu meydana…

Chorweiler DİTİB Camii iftarına yoğun ilgi

Posted by - 30. April 2022 0
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Chorweiler Camii’nin düzenlediğini iftar yemeği yoğun ilgi gördü. Chorweiler DİTİB Camii’nin Konferans Salonu’nda…