“İstenirse camilere saldırı ve molotof kokteyl atanlar bulunur”

396 0

İSKENDER GÜNGÖR

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı Durmuş Yıldırım, Almanya’nın Köln kentindeki ATİB Genel Merkezinde basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı. Yıldırım 2018 yılındaki çalışmaları değerlendirerek gazetecilerle 2019 hedeflerini paylaştı.

Programa Genel Başkan danışmanı Mahmut Aşkar, Atib Genel sekreteri Nurdoğan Aktaş katılarak gazetecilerle sohbet etti.

Kanal Avrupa imtiyaz sahibi Ali Paşa Akbaş ve moderatörü Muhsin Ceylan, AA , DHA, Milli Gazete, ve bazı gazete temsilcileri ve yöneticileride programa iştirak etti.

Durmuş Yıldırım 2018’de camilerle birlikte Türk kurum ve kuruluşlarına yönelik baskı ve saldırıların arttığını İstenilirse, üzerine düşülürse saldırganların yakalanabileceği kanaati taşıdığını ifade etti.

Avrupa Türk İslam Birliğinin Türkçe hassasiyeti üzerindeki çalışmaları hakkındada bilgi veren Yıldırım sözlerine şu ifadelerle devam etti.

“Burada yaşayan gençlerimiz, toplumumuz mutlaka içinde yaşadığımız ülkenin dilini en iyi şekilde bilmelidir. Burada gençlerimiz, çocuklarımız ana dilinden daha iyi bir şekilde Almancayı konuşuyorlar çünkü buranın okullarında okuyorlar. Bununla birlikte herkes bilir ve takdir eder ki bir dil bilen iki insan gibidir. O açıdan kendi ana dilini de bilmesi gayet doğaldır. Ana dil Türkçenin ve kültürümüzün muhafaza edilmesini çok önemsiyoruz. Dilin iletişim aracı olmakla birlikte bir kültürün ana unsuru olduğunu düşünüyoruz. Biz Almanya’yı çok iyi öğrenirken, ana dilimiz Türkçenin de unutulmamasını istiyoruz.“ Diğerek sözlerini sürdürdü.

Related Post