IGMG HACI ADAYLARI MİNAYA YÜRÜMEYA BAŞLADILAR

439 0

İskender GÜNGÖR

2018 Hac organizasyonu çerçevesinde Avrupadan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ile kutsal topraklara giden Hacı adaylarının meşekkatli hac görevi bu  gün başladı. Arafat öncesi en zor sünnet görevini ifa etmek için, yaklaşık 1400 hacı adayı yapılan dua töreniyle Mina’ya uğurlandılar.

IGMG Hac ve Umre Genel sorumlusu Tahir Köksoy şunları  söyledi.

-Avrupa’dan ve Türkiye’den Hennes Tur aracılığıyla hac görevi için gelen  hacı adaylarımızın üçte biri olan yaklaşık 1400 hacı adayımızı  bu gün Lebbeyk nida ve dualarıyla Minaya uğurladık.  Yürüyüş ekibimiz yarın sabah  inşaallah (Arefe ) günü  Arafata ulaşacaklar.

Köksoy minaya yürüyerek gitmenin meşakkatini ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü.

SÜNNETİN İHYASINDA IGMG FARKI 

– Biz teşkilat olarak tüm hacılarımızı toplu araçlarla sorunsuz bir şekilde Arafata taşıyoruz.  Peygamber efendimizin “sünnetimi ihya edene yüz şehit sevabı vardır .” Sünneti içinde her yıl Minaya yürüyerek gitmek istiyen hacı adaylarımızıda uzman ekibimizin kontrol ve idaresinde istiyenleri  yürüyerek Mina’ya ulaşmalarına imkan sağlıyoruz. Bu hakikaten zor bir sünnet 20 km den fazla mesafeyi  Mekke’ de  hemde Ağıstos ayında yürüyorsunuz. Bu yıl yine yaklaşık hacı adaylarımızın  yaklaşık 1400 kadarı yürümek istediler.  IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Hac ve Umre Birim Başkanı Tahir Köksoy,  TÜrkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Bahattin Akyön’ünde hazır bulunduğu dua proğramıyla hacı adaylarımızı Mina’ ya uğurladık “ dedi. .

Suudi Arabistana hac farizası için giden hacı adayları, yarın 20-8-2018 Pazartesi günü Arafatta hac vakfesine durup , Müzdelifede aynı gece taşlarını toplayarak 21 Ağutos Salı günü şetan taşlamanın ardından Kurbanlarını keserek Türkiyeyle aynı gün bayramlarını yapıcaklar.

Related Post

Top Model of the World

Posted by - 26. Juli 2017 0
Mısır’ın El Gouna Kentinde bu yıl 24. düzenlenen Top Model of the World yarışmasına bir birinden güzel mankenler katıldı. 49…

DİTİB’de Regaib Kandili idrak edildi

Posted by - 22. März 2018 0
Üç ayların habercisi olan ‘Regaib Kandili’ büyük bir coşkuyla idrak edildi. Regaib Kandili vesilesiyle, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından,…