Harçlıklarını Elazığ’daki kardeşlerine bağışladılar

388 0

Bad Homburg DİTİB Ulu Camii’nde hafta sonu kurslarına katılan öğrenciler Elazığ ve Malatya için anlamlı bir yardımda bulundu.

Hessen eyaletinin Bad Homburg şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Ulu Camii öğrencileri harçlıklarını Elazığ’daki depremzede çocuklara bağışladı.

Yaşları 7-14 arasında değişen Kur’an Kursu öğrencileri, DİTİB’in Elazığ ve Malatya için başlattığı yardım kampanyasına destek verdi.

Bad Homburg DİTİB Ulu Camii din görevlileri Serdar Başali ve Nihat Yılmaz tarafından verilen ‘doğal afetler’ konulu dersin ardından yardım toplayan minikler, yaşanan depremde yaralanan ve evsiz kalan öğrenci kardeşlerine destek olmak amacıyla kampanyaya katıldı.

Bedenleri küçük ama yürekleri kocaman olan  öğrencilerin duyarlılık göstererek DİTİB’in kampanyasına katkı sağlamalarının  çok anlamlı olduğunu söyleyen din görevlisi Serdar Başali, örnek bir davranış sergilediklerini belirterek öğrencilerine teşekkür etti. Başali, öğrencilerin bu davranışının cami cemaati tarafından da takdirle karşılandığını söyledi.

Ercüment Aydın

Related Post

Çin uzaya hakim olacak mı?

Posted by - 21. Dezember 2016 0
Çinli araştırmacılar, yapısı ve koşulları uzay istasyonuyla birebir aynı olan bir laboratuvarda aralıksız 180 gün kalmayı başardı. Üç erkek ve…

Kimyasal saldırı lanetledi

Posted by - 25. April 2017 0
Tarihi Köln Katedralinin önünde yapılan protesto gösterisinde göstericiler, Suriye rejimi ve Esed aleyhinde sloganlar attı. Ellerinde Suriye bayrakları olan göstericiler…

İklim Değişikliği Konferansı

Posted by - 8. November 2017 0
UNFCCC kapsamında Taraflar Konferansı’nın 23’ücüsü bugün Almanya’nın Bonn kentinde başladı. Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendricks, 23. Taraflar Konferansı’nın (COP23) açılışında…