Gökçebay: „Peygamberimizin aile hayatı, bütün insanlar için eşsiz bir örnektir“

319 0

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Düsseldorf – Tönisvorst Festsaal’de “Hz. Peygamber ve Aile” konulu konferans düzenlendi.

DİTİB Düsseldorf Dini Danışma Kurulu Başkanlığı ve Düsseldorf Eyalet Bölge Birliği ile ortaklaşa düzenlediği program; Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar ve Eyalet Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Kenan Kiraz’ın açılış ve selamlama konuşmalarıyla başladı.

Wuppertal DİTİB Merkez Camii din görevlisi Mustafa Akkaya’nın sunumu ile gerçekleşen program DİB Mushafları İnceleme ve Kurulu Üyesi Fatih Okumuş’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

“Hz. Peygamber ve Aile” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan DİB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım ve Emlak Hizmetleri Daire Başkanı Özcan Gökçebay, “Peygamberimizi anmakla birlikte getirdiği evrensel mesajı da anlamaya ve hayatımıza yansıtmaya çalışmalıyız” dedi.

“O¸ âlemlere rahmet olandır. O ki¸ Allah’ın sevgilisidir” diyerek konuşmasında Peygamber sevgisine vurgu yapan Gökçebay, “Ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması hepimizin sorumluluğudur. Hz. Peygamber’in bizzat yaşadığı aile hayatı bizlere mutlu ve en iyi aile örneği sunmuştur. O’nun aile hayatı, bütün insanlar için eşsiz bir örnektir. Aile kurumunun yaşadığı sorunlara Kur’an ve sünnet ışığında çözümler getirilmeye çalışacağız“ ifadelerini kullandı.

“Mevlid-i Nebi” sinevizyon gösterisinin ardından çocuklardan oluşan ilahi grubu ve din görevlilerince okunan kaside ve ilahilerle manevi coşkunun zirve yaptığı programda katılımcılara gül takdim edildi.

Ercüment Aydın / Düsseldorf

Related Post

Dilara ve İlhan evlilik yolunda

Posted by - 21. April 2018 0
Almanya’nın Köln şehrinde doğup, büyüyen ve tahsillerini tamamlayan mimar Dilara ile makina mühendisi İlhan evliliğe ilk adımlarını düzenlenen nişan merasimi…