Gladbeck DİTİB Camii Onursal Başkanı Nadir Kahraman son yolculuğuna dualarla uğurladı

137 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağılı Gladbeck Türkiye Camii Onursal Başkanı Nadir Kahraman son yolculuğuna dualarla uğurlandı.
Nadir Kahraman’ın, 25 yıla aşkın başkan ve yönetici olarak görev yaptığı Gladbeck DİTİB Türkiye Camii’nde düzenlenen cenaze merasimine; merhumun ailesi başta olmak üzere, Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Gladbeck Belediye Başkanı Bettina Weist, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) Başkanı Abdullah Eren ve Başkan Yardımcısı Hadi Turus, DİTİB Münster Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin, DİTİB Federal Veli Birliği Başkanı Muhammet Çatmak ve Özel Kalem Müdürü Alaattin Salçık, gençlik, kadın ve veli kollarının başkan ve yöneticileri, bölge cami dernek yöneticileri ve din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.
Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı.
Cenaze namazına katılan Gladbeck Belediye Başkanı Bettina Weist, değerli bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, ailesine ve DİTİB camiasına başsağlığı diledi.
Merhum başkanın ailesi başta olmak üzere yakınlarına, dostlarına başsağlığı ve sabırlar dileyen Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz ise, “Ömrünü yaşadığı topluma adamış ve rehberlik etmiş çok değerli bir şahsiyeti son yolculuğuna uğurluyoruz. Almanya’ya gelen ilk nesiller arasında yer alan ve caminin yapımında emeği geçen Nadir Kahraman başkanımıza Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm cemaatimize ve toplumumuza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.
Gladbeck DİTİB Türkiye Camii Onursal Başkanı Nadir Kahraman’ın cenaze namazını DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen kıldırdı.
Türkmen, cenaze namazı öncesi başta kederli ailesi olmak üzere Gladbeck cemiyetine, cemaatine ve şehrine, DİTİB teşkilatına ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti. Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ölüm her insanın başına gelecek olan bir hakikat. Bugün DİTİB ailesinin çok kıymetli bir üyesini, güler yüzüyle, çalışkanlığıyla, babacanlılığıyla, akil adam rolüyle Nadir başkanı Rahmet-i Rahman’a uğurlamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Ayrıca arkasından hatıralar bırakarak, anılacak bir değerimizi kendisinin emeğinin olduğu camiden son yolculuğuna uğurluyoruz. Bizler de onun sevenleri olarak arkasından dualar ediyoruz. Yüce Rabbimizden kendisini cennetiyle, cemaliyle şereflendirmesi niyazında bulunuyoruz. İnşallah başkanımızın emanetini en güzel şekilde sahiplenerek, koruyarak daha güzel yerlere taşıyacağız.”
Türkmen, konuşmasının ardından merhum Nadir Kahraman için helallik istedi ve cenaze namazını kıldırdı.
Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin yaptığı duanın ardından, merhum Nadir Kahraman’ın ailesi taziyeleri kabul etti.
Merhumun cenazesi memleketi Zonguldak İlinin Çaycuma ilçesine bağlı Güzeloğlu köyündeki aile kabristanlığına defnedilmek üzere nakledildi.
Ercüment Aydın / Köln

Related Post