DİTİB’den emekliye ayrılacak Vali Bauer’e nezaket ziyareti

159 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) heyeti emekliye ayrılacak olması nedeniyle Frankonya Valisi Dr. Thomas Bauer’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Kuzey Bavyera Eyalet Birliği başkan yardımcıları Cemil Kimyacıoğlu ve Gülay Arık, yönetim kurulu üyeleri Refet Avcı, Kemal Sapkaya ve Ali Taş ile Ansbach Camii dernek başkanı Mehmet Şimşek ve Fürth Camii din görevlisi Seyfettin Çoban’dan oluşan DİTİB heyeti, emekliye ayrılacak olan Frankonya Valisi Dr. Thomas Bauer’i makamında ziyaret etti.

Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği’ni makamında ağırlayan Frankonya Valisi Dr. Thomas Bauer, 10 yıllık görev süresi içerisinde DİTİB çalışmalarından duyduğu mumnuniyeti dile getirdi. 1961 yılında Almanya ve Türkiye arasında İşgücü Anlaşması ile Almanya’ya gelen Türklerin büyük katkıda bulunduğunu ve bunu kimsenin inkar edemeyeceğini ifade eden Bauer, “Türkiye’yi, Türk yemeklerini, Türk kahvesini ve baklavayı çok seviyorum, emekli olduktan sonra gezmeye gideceğim ülkeler arasında Türkiye’de bulunuyor” diye konuştu.

DİTİB heyeti adına konuşan Cemil Kimyacıoğlu, Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği üyesi cami derneklerinde sunulan hizmetlerden bahsetti.

Eyalette İslami cemaatlerlerle iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Kimyacıoğlu, Alman resmi kurumlarının yetkilileriyle bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada sürekli görüşmeler içerisinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

10 yıllık görev süresi içerisinde DİTİB cemiyetlerine, üyelerine ve cemaatine gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden ötürü Vali Bauer’e teşekkür eden Kimyacıoğlu, emeklilik hayatında da sağlıklı, huzurlu ömürler diledi.

Emekliye ayrılacak Vali Bauer’in yerine göreve gelen Dr. Kerstin Engelhard’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği yöneticilerini tanımaktan mutluluk duyduğunu ve görev süresi içerisinde gelecek davetlere iştirak edeceğini dile getirdi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post