DİTİB’de cemaate mukabele hatmi tamamlama belgesi takdim edildi

199 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii’nde 11 ayın Sultanı Ramazan ayında mukabele geleneğini devam ettiren cemaate “Hatm-i Şerif Belgesi” verildi.

Köln DİTİB Merkez Camii’nde Ramazan ayının ilk gününde başlaşıp arefe günü hatim duasıyla sona eren mukabeleye cemaat büyük ilgi gösterdi.

Din görevlileri Naci Şengün, Mustafa Kader, Göhan Uygun ve Süleyman İnce tarafınan Ramazan ayı boyunca tilavet olunan Kur’an-ı Kerim ve meal açıklamasıyla sona eren mukabelenin ardından cemaate hatim tamamlama belgesi takdim edildi.

Ramazan boyunca 150 erkek ve 100 bayanın takip ettiği mukabede din görevlileri tarafından cemaate teşekkür belgesi verildi.

Köln DİTİB Merkez Camii din görevlisi Naci Şengün, Ramazan ayı boyunca öğle namazı sonrasında mukabele okuduklarını belirterek, “Ramazan ayı rahmet, mağfiret ve bereket ayını geride bıraktık. Ramazan ayı ayrıca Kur’an ayıdır. Bu ayda en büyük ibadetlerden bir tanesi de mukabeledir. Peygamber Efendimiz’in( sav) 14 asırlık bu sünnet geleneğini bu yılda camimizde devam ettirdik. Camimizde mukabeleye çok güzel ve yoğun ilgi oldu. Cemaatimiz Hatm-i Şerîf’i, Allah’ın yardımı ve ihsânıyla tamamdılar. Bu manada bizler de camimizde Ramazan ayı boyunca mukabeleye katılan cemaatimize de mukabele hatmi tamamlama belgesi takdim ettik. Cemaatimizin sebâtlarını ve Kur’ân’a olan muhabbetlerini gönülden tebrik ediyorum. Daha nice Hatm-i Şerîf’leri tamamlamalarını ve amellerini Mevlâ’dan kabulünü niyâz ediyorum” dedi.

Sevinci gözlerinden okunan DİTİB Merkez Camii cemaatinden 57 yaşındaki Mehmet Orman ile 81 yaşındaki Abdülkadir Yavaş duygularını şöyle dile getirdi: “Geçen yıl ve bu yıl böyle bir belgeyle taltif edildik. Bizi hayırlı işlerde böyle her daim motive eden hocalarımızdan Rabbim razı ve memnun olsun.”

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Bilgiler 10 hafta saklanacak

Posted by - 21. Dezember 2016 0
Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliği’nde telekomünikasyon verilerinin sebep olmaksızın saklanmasına yönelik uygulamanın yasa dışı olduğuna hükmetti. Mahkeme kararında, Almanya’da da…

Geyikler ve ayılar tehlikede

Posted by - 21. Dezember 2016 0
Bir bilimsel çalışmanın elde ettiği bulgulara göre, Arktik bölgesinde yaşayan ren geyikleri ve kutup ayıları iklim değişikliğinin beraberinde getirdiği koşullardan…