DİTİB’de Berat Kandili sebebiyle düzenlenen programlarda depremzedelere dua edildi

79 0

Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili vesilesiyle Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilerde düzenlenen programlarla, depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Köln DİTİB Merkez Camii’nde akşam namazının ardından gerçekleştirilen Berat Kandili programında, din görevlileri Naci Şengün, Adem Kemaneci, Mustafa Kader ve Gökhan Uygun tarafından Kur’an-ı Kerim, mevlid-i şerif ve ilahiler okundu.

Münster Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin, Berat Kandili’nin önemi ve faziletlerini anlattı ve bu gece edilecek dua ve ibadetlerin önemine vurgu yaptı.

Keskin, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu mübarek gecenin, başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere alem-i İslam’ın ve tüm insanlığın bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabb’imden niyaz ediyorum. Rabbim bütün kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah. Bu vesileyle daha depremin ilk gününden itibaren ülkemizdeki bu deprem vesilesi ile hayatını kaybeden kardeşlerimize, orada mağdur ve ihtiyaç halinde el uzatıp yardım seferberliği başlatan kadınıyla çocuğuyla genciyle elinden gelen bütün imkanları sarf eden siz değerli kardeşlerime en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi dayanışmamızı daim eylesin. Yine depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, acılarını hafifletmek için deprem bölgesinde canla başla gayret gösteren görevlilere ve gönüllülere şükranlarımı sunuyorum.”



Kur’an-ı Kerim tilavet edildiği, salavat ve ilahiler okunduğu gecede Müslümanlar hep birlikte dua etti.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post