DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi’ne taşlı saldırı

392 0

Köln’de genel merkezi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği bünyesindeki Sosyal Dayanışma Merkezi’ne (ZSU) gece kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırı düzenlendi.

Subbelrather Caddesi üzerindeki, cenaze nakil ve defin başta olmak üzere kitabevi, seyahat ve sigorta hizmetleri veren merkeze 00.30 sularında yapılan saldırı sonucu binanın camları kırıldı ve merkezde hasar oluştu.

Gece nöbetçisi personel tarafından fark edilen taşlı saldırının polise intikal ettirildiği, polisin binada inceleme yaptığı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

ZSU Başkanı Ali Özdemir yaptığı açıklamada, „Güvenlik kameralarımızın kaydettiği görüntülerde, saldırganların 2 erkek olduğu görülüyor. Biz bu ülkenin asli unsurlarıyız. Geçmişte de cenaze araçlarımız ve kitabevimiz yakıldı. Beklentimiz, faillerin bir an önce bulunması yönündedir.“ ifadesini kullandı.

Saldırıda 8 cm çapında taş kullanılarak camların kırıldığı belirtildi.

Related Post

Münih’te „Hafızlık İcazet Merasimi“

Posted by - 4. Juli 2023 0
Almanya’nın Bavyera eyaleti Münih kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Miraç Camii Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler…