DİTİB, Kurban Bayramı öncesi 45 farklı ülkeye 100’e yakın gönüllü gönderiyor

185 0

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla başlattığı vekaletle kurban kesim organizasyonu kapsamında kurban bağış paketi ulaştırmak üzere dünyanın 45 farklı ülkesine 100’e yakın gönüllü gönderiyor.

DİTİB ve TDV işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla yürüttülen kurban kesim organizasyonunda kurban bağış paketi dağıtmak üzere görev yapacak gönüllüler çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

Dünyanın 45 farklı ülkesinde kurban bağış paketi dağıtımını gerçekleştirecek 100’e yakın gönüllü ile buluşan DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek, “Teşkilat olarak bu yıl da Kurban Bayramı vesilesiyle hayırseverlerimizin iyilik elini, şefkat elini, merhamet elini mazlum ve mağdur coğrafyalarda yaşayan kardeşlerimize uzatmaya devam edeceğiz” dedi.

İyiliklerin ve güzelliklerin çoğalması için çalışıyoruz

İyilik ve gönül yapmanın bir sınırı olmadığına vurgu yapan Dilek, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünyanın dört bir yerinde umutla beklenen Türkiye Diyanet Vakfı ve DİTİB gönüllüleri, Almanya’daki hayırseverlerin iyilik ve hayır eli olacak ve o ülkelerdeki kardeşlerimizin dualarını getirecek bizlere. Kurban bağış kampanyamızla bir yandan hayırseverlerin emanetlerini ulaştırıyoruz, bir yandan da gönül coğrafyamızda kardeşlik tesis ediyoruz. Almanya’nın en ücra köşelerinden dünyanın en uzak diyarlarına kadar iyilikler ve güzelliklerin çoğalması için sahada görev yapacak gönüllü kardeşlerime kolaylıklar diliyorum. Bu sorumluluğun gerekliliklerini hakkıyla yerine getirmeyi müyesser kılmasını Cenâb-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

Dilek konuşmasının sonunda, DİTİB teşkilatına, cemaatine ve gönüllü çalışanlarına gösterdikleri gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Öte yandan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, vekaletle kurban kesim organizasyonu kapsamında dernek yöneticileri,eyalet ve bölge ile federal kadın ve gençlik birlikleriyle çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

Çevrimiçi toplantıda, kurban organizasyonunun koordinatörleri Dr. Emre Şimşek, Osman Dikeç ve İbrahim Ateş ise organizasyonun detayları hakkında bilgi verdi.

“Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla yürütülecek vekaletle kurban kesim organizasyonunda kurban bağış paketi dağıtacak gönüllülerin, 5 Temmuz itibariyle belirlenen ülkelere gitmek üzere yola çıkacağı bildirildi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Esslingen DİTİB Camii ibadete açıldı

Posted by - 28. April 2023 0
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Esslingen beldesinde inşa edilen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Camii, ibadete açıldı. Geleneksel cami mimarisi…