DİTİB gönüllüleri Fürth mezarlığının temizlik ve bakımını üstlendi

279 0

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Fürth şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mevlana Camii, Müslüman ve kimsesizler mezarlığının temizlik ve bakımını üstlendi.

Mevlana Camii yönetim kurulu, şehir mezarlığının bakımında yaşanan aksaklıklar sebebiyle belediye ile görüşerek bundan sonra temizliklik ve bakımını gönüllü olarak yapacağını bildirdi.

Örnek Davranış

Dernek yönetimi ve gönüllü cemaatle birlikte mezarların bakım ve temizliğini yaptıklarını söyleyen dernek başkanı Refet Avcı, „Fürth Belediye Başkanı Dr. Thomas Jung ve tüm birimler ile uyum içinde yıllardan beri çalışıyoruz. Sağ olsunlar, problemlerimizi iyi niyet çerçevesinde pratik bir şekilde çözüyoruz. Pandemi döneminde cenaze merasimlerimiz garip geçiyor, acılarımızı paylaşamıyoruz. En azından kabirlere sahip çıkalım. Gönüllü üyelerimizle birlikte Ramazan ayının da gelmesiyle ilk temizliğimizi yaparak işe başladık. Bizlere destek sunan kardeşlerimize teşekkür ediyor, katkı sağlamak isteyen kardeşlerimizi de bekliyoruz.” diye konuştu.

Başkan Avcı, “Belediyemiz de cemaatimiz de bu güzel faaliyeti üstlenmiş olmamızdan oldukça memnun kaldı” dedi.

Ercüment Aydın

Related Post