DİTİB ailesi Afrika’da bir yılda 1500 kişiye ‘ışık’ oldu

118 0

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı cami dernekleri başlattıkları “Katarakt Ameliyatı Kampanyası” ile Afrika’da bin 500 kişiye ışık oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği iş birliğinde, katarakt ameliyatlarını takip etmek ve ihtiyaç sahiplerine yardım paketi dağıtmak üzere Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Balve Mimar Sinan Camii dernek başkanı Özkan Güler, Hamm-Hövel Selimiye Camii dernek başkanı Muammer Gökçe, Arslan, Hemer Merkez Camii dernek başkanı Tacettin Önal, Iserlohn Merkez Camii dernek başkanı Dovan Üstün, Lüdenscheid Sultan Ahmet Camii dernek başkanı Göksal Üçüncü, Wickede Anadolu Camii dernek başkanı Uğur Ayverdi, Witten Sultan Ahmet Camii dernek başkanı Veysel Arslan’dan oluşan DİTİB heyeti Kenya’ya gitti.

Hayırseverlerin destekleriyle görme problemi yaşayan ihtiyaç sahiplerine katarakt ameliyatı yaptırmak üzere Kenya’da bulunduklarını belirten Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Güler, toplamda 500 kişiye ışık olacaklarını ifade etti.

DİTİB heyeti olarak katarakt ameliyatlarını yerinde görmenin yanında ihtiyaç sahiplerine yardım paketi dağıtacaklarını da aktaran Güler, 1981 yılından bu yana en büyük kuraklık dönemi yaşayan ülkenin dört bölgesinde acil insani yardım paketi dağıtacaklarını ve yetimhanelerini ziyaret edeceklerini söyledi.

Bir yılda 1500 kişiye ışık olduk

Güler, “Bizler dünyayı değiştiremeyiz ama hepimizin en ufak iyilikleriyle dünya güzelleşir. Yokluk içerisinde insanlara umut olmak çok güzel bir duygu. Bu yıl içerisinde hayırseverlerin katkılarıyla Çad, Senegal, Nijerya ve arkından Kenya‘da 1500 kişiye ışık olduk. Bu iyilik hareketini destekleyen hayırseverlere, DİTİB ailesine ve Türkiye Diyanet Vakfı’na teşekkür ediyor, hayırlarının kabulünü Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyoruz.” diye konuştu.

Güler, Kenya’da özel bir kilinikte her gün 50 kişi olmak üzere 10 gün içerisinde toplamda 500 kişinin katarakt amileyatı yapılacağı söyledi.

Ercüment Aydın / Köln

Related Post

Nehirde IPhone yakaladı

Posted by - 24. Januar 2017 0
Teknoloji devi Apple’ın eylül ayında tanıttığı iPhone 7, Rusya’nın Yakutsk kentinde adeta suya dayanıklılık testinden geçti. Hava sıcaklığının —36 derece olduğu…