Almanya’da iki camiye hakaret içerikli mektup gönderildi

388 0

Almanya’nın başkenti Berlin’de Şehitlik Camii ile Baden Württemberg eyaleti Spaichingen şehrindeki Fatih Camii’ne, hakaret içerikli ifadelerin yer aldığı mektup gönderildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Şehitlik Camii ile Fatih Camii’ne gönderilen mektupların, İslama ve Müslümanlara yönelik hakaretler içeren ifadeler yer aldı.

Posta yoluyla mühürlü olarak  gönderilen mektuplara ilgili Berlin DİTİB Şehitlik Camii dernek başkanı Yakup Ayar ve Spaichingen DİTİB Fatih Camii dernek başkanı Zekeriya Şahin, posta kutusundan aldıkları mektupları, yerel emniyetiyle paylaştklarını söyledi.

2020 yılında camilerine muhtevası aynı altı kez mektup gönderildiğini belirten Berlin DİTİB Şehitlik Camii dernek başkanı Yakup Ayar, “Bundan önce gönderilen mektupların failleri bulunamamıştı, inşallah bu muktubun faili yada faailleri bulunur diye temenni ediyorum” dedi.

Camilerine gönderilen mektubu yerel yetkililerle paylaştıklarını ve faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istediklerini aktaran Şahin, “Gün içerisinde postayı alarak yerel emniyetle paylaştım. Kendileri de üzüntülerini ifade ettiler. Mektuplarla ilgili emniyet inceleme başlattı” dedi.

Ayar ve Şahin, yaşanan pandemi sürecinde İslam dinine ve Müslümanlara yönelik hakaretlerin bulunduğu mektuptan duydukları üzüntüye işaret ederek, cami dernekleri olarak toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşadıkları şehire her zaman yararlı katkılar sunduklarını ifade etti.

Related Post