Alman belediye başkanı depremzedelere destek için mutfağa girdi, hamur açtı

110 0

Almanya’nın Aşağı Sakaonya Eyaleti’ne bağlı Osnabrück kenti yakınlarındaki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Melle Mimar Sinan Camii, Kahramanmaraş merkezli 10 il, ilçe ve köylerde depremlerden etkilenenler için düzenlediği yardım kampanyasına çevre sakinlerinden büyük destek geldi.

Belediye Başkanı Dettmann, kampanyayı desteklemekten mutlu oldum

Yardım kampanyasına SPD’li Melle Belediye Başkanı Jutta Dettmann da katkı sağladı. Belediye Başkanı Detmann, mutfak önlüğünü takarak bu etkinlikte emek sarfeden bayanlara destek oldu. Hamur açan Dettmann, kendi elleriyle lahmacun yapması cemaate büyük moral verdi.
Başkan Dettmann, ayrıca sosyal medya hesabından, “Depremzedeler için Melle halkının büyük dayanışmasını yaşama fırsatı buldum. Doğal afet kurbanlarını desteklemek için düzenlenen kampanyayı desteklemekten mutlu oldum” paylaşımı yaptı.

Melle DİTİB Mimar Sinan Camii yönetim kurulu üyesi Nedim Baş, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak, afetzede kardeşlerimize bir nefes, devletimize güçlü bir destek olmak için Avrupa’nın hemen hemen bütün şehirlerinde olduğu gibi Osnabrück-Melle şehrinde de DİTİB Mimar Sinan Camii bünyesinde bir etkinlik düzenlendik” diye konuştu. Baş sözlerine şöyle devam etti: “Camimizde toplanan bağışların yanı sıra bir çok gönüllü bayanın katkılarıyla binlerce lahmacun satışa sunduk. Ayrıca şehrimizin Belediye Başkanı Jutta Detmann’ın kampanyamıza verdiği destekten ötürü kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.”

Dernek başkanı Murat Kılıç da bu dayanışmaya destek olan tüm Melle sakinlerine, Türkü’yle, Almanı’yla, İtalyan’ıyla, Arabı’yla bütün herkese teşekkür ederek, yardım kampanyalarının devamının geleceğini dile getirdi. Kılıç, “Taki tüm yaralar sarılana kadar değişik boyutlarda devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Ercüment Aydın / Melle

Related Post

İklim Değişikliği Konferansı

Posted by - 8. November 2017 0
UNFCCC kapsamında Taraflar Konferansı’nın 23’ücüsü bugün Almanya’nın Bonn kentinde başladı. Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendricks, 23. Taraflar Konferansı’nın (COP23) açılışında…